To je to što me zanima!

U svim poslovima računala će postati ključ uspjeha

Informatička pismenost u Hrvatskoj još uvijek nije dovoljno razvijena i zauzima tek sedmo mjesto na listi najvažnijih vještina koje garantiraju uspjeh
Vidi originalni članak

Gotovo u svakom poslu poznavanje interneta i računalnih programa poput Worda i Excela je veliki plus, a nerijetko i nužan uvjet za rad ili prijavu za natječaj.
- Poznavanje računalne tehnologije pomaže u svakom poslu - upozorava Bill Gates, osnivač Microsofta, te predviđa da će u budućnosti informatika biti sastavni dio svih sektora. Digitalna tehnologija uvukla se u svakodnevicu; želite li slušati glazbu morat ćete baratati MP3 uređajima, za mjerenje tlaka upoznati digitalne tlakomjere i sl. No anketa Gfk, Centra za istraživanje tržišta, pokazala je da računala zbunjuju 33% Hrvata i da samo 26% građana na internetu traži važne informacije, a više od polovine građana osjeća odbojnost prema internetu.
- Od trgovca do šefa svi trebaju poznavati računala jer se tako unapređuje poslovanje tvrtke - tvrdi Gates.
TOP-POSLOVNE VJEŠTINE
1. Timski rad i kvalitetni međuljudski odnosi
2. Inicijativa
3. Sposobnost rješavanja problema
4. Komunikacija
5. Organizacija
6. Fleksibilnost
7. INFORMATIČKA PISMENOST

Rad na računalu je podcijenjen
Poznavanje rada na računalu našlo se na niskom sedmome mjestu najvažnijih poslovnih vještina u Velikoj Britaniji, a najveći je naglasak na timskom radu i preuzimanju inicijative u rješavanju problema. Microsoftovo istraživanje obuhvatilo je 500 cijenjenih poslodavaca, a zaključak studije je taj da je informatička pismenost znatno podcijenjena.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • konstanta 22.09.2008.

    90% ljudi koristi racunalo u glupost

Komentiraj...
Vidi sve komentare