To je to što me zanima!

U velikim tvrtkama ljudi brže gube volju za radom

Najveću motivaciju imaju zaposlenici koje se može opisati kao zaljubljenike u posao te hrčci, dok najmanje grizu oni koji rade u većim tvrtkama
Vidi originalni članak

Manje od trećine zaposlenika istinski je angažirano na poslu, oko 19 posto zabušava, a 13 posto je na granici, pokazalo je najnovije američko istraživanje.
- Radnika koji planira promijeniti posao lako je uočiti - tvrdi Christopher Rice, voditelj istraživanja i dodaje:
- Većina zainteresiranih zaposlenika planira ostati na poslu još najmanje godinu dana, a oni kojima drastično padaju koncentracija i radni elan u većini su slučajeva jednom nogom već na drugom radnome mjestu.
Svježe zaposleni prvih su mjeseci najproduktivniji, osobito ako se zaljube u posao i rješavanje novih problema. No tu su i “hrčci”, koji se zakopaju u posao, ali im često pobjegnu inovativna rješenja. Marljivi su i puno rade, ali ih često preteknu. Razlika u odnosu prema poslu između spolova nema, a ovisno o sektoru zaposlenici su još najzainteresiraniji u savjetodavnim tvrtkama. Najlošija je atmosfera u obrazovnim ustanovama i vladi, pokazuje istraživanje. Motivacija opada srazmjerno broju zaposlenika, pa velike tvrtke znatno teže održavaju produktivnost i zainteresiranost djelatnika.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare