To je to što me zanima!

Uporne čeka druga prilika ili velik uspjeh u karijeri

Jordanu su rekli da je prenizak, a Elvisu da gitaru zamijeni volanom no planetarnu slavu su postigli jer nisu izgubili nadu i vjeru u vlastite vještine
Vidi originalni članak

U jednom trenu sve su oči uprte u tebe, u drugom nemaš više ništa, rekao je Robert Downey Jr. nakon što je dobio ulogu Tonyja Starka u “Iron Manu”, koji je zaradio vrtoglavih 98,6 milijuna dolara u prvom tjednu prikazivanja 2008. Holivudski “zločesti dečko”  dokazao je kako se druge prilike pružaju onima koji to uistinu žele. Nakon odličnoga prvog dijela gledatelji su pohrlili na željno očekivani nastavak, koji je trenutačno film s najvećom zaradom. No od velikog povratka ne bi bilo ništa da Downey nije pobijedio drogu i alkohol. Zbog ovisnosti nekoliko je puta bio uhićen, bio je u zatvoru, izgubio brojne ponude za uloge i gotovo pao u zaborav. Izvukao se jer se pristao liječiti i bacio se na posao.
- Rad me spasio i vratio na pravi put - zaključuje Downey, čijeg suparnika u filmu “Iron Man 2”, Ivana Vanka, igra Mickey Rourke, kojeg također život nije mazio. Prije nego što se ulogom u “Hrvaču” vratio na scenu te ponovio uspjeh hitova  “Devet i pol tjedana” i “Godine zmaja”, loše kritike, neuspjeli brak i ozljeda mozga odvukli su ga na dno. No ove i iduće godine Rourke je zatrpan poslom, a publiku će zabavljati u najmanje osam filmova.

Zbog karijere Spielberg fakultet “razvlačio” 35 godina
Dobitnik triju Oscara, 114 različitih filmskih nagrada i 79 nominacija, najbogatiji redatelj na svijetu mogao bi poslužiti kao primjer mladima koji žive svoj san, ali bez zasluženih nagrada. Nakon srednje škole triput je neuspješno pokušavao upisati kalifornijsko filmsko sveučilište (USC). Odustao je zbog karijere i 35 godina poslije, s 56, uspio je diplomirati.

U košarkaškom timu nije bilo mjesta za Jordana
Sinonim košarke Michael Air Jordan nije bio jedan od sretnika čiji je put bio ovjenčan lovorikama. U drugom razredu srednje škole nije upao u košarkaški tim jer je bio prenizak. Tadašnjih metar i osamdeset bilo je premalo za prolaz. Ipak, nije se dao obeshrabriti. Prijavio se u srednjoškolski kamp, gdje je nizao utakmice s izvrsnim rezultatom i dokazao da se može ako se hoće.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • svi_smo_doma 24.05.2010.

    Eto se u međuvremenu pojavilo ime - Spielberg je neosporno talent, faks je završio iz fore - definitivno mu nije trebala poduka. Ali ja bih prije spomenula Clinta Eastwooda - on je mrak redatelj, nema patetike ni preseravanja - samo gola istina! Tko bi za njega ikad pomislio da postati jedan od najvećih umjetnika-redatelja dok je snimao potcijenjene \"špagete\"...

  • svi_smo_doma 24.05.2010.

    A gdje ste napisali ime tog fenomenalnog redatelja koji je studirao 35 godina - to bi čitatelji trebali sami znati, ili što?

Komentiraj...
Vidi sve komentare