To je to što me zanima!

Upoznajte inicijativu Europske unije: Mladi u pokretu

Inicijativa Europske unije Mladi u pokretu, čiji je cilj povećati mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja mladih, predstavit će se u Zagrebu 19. i 20. lipnja 2013.
Vidi originalni članak

Inicijativa Europske unije Mladi u pokretu, čiji je cilj povećati mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja mladih, predstavit će se u Hrvatskoj, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Program ove inicijative, koja podupire ciljeve Europske godine građana 2013., održat će se 19. i 20. lipnja 2013. godine.

Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih, te Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, prisustvovat će događaju te održati govore u srijedu ujutro. Istog će jutra događaju nazočiti i Jan Truszczyński, glavni direktor Opće uprave Europske komisije za obrazovanje, izobrazbu, kulturu i mlade. Marko Košiček, mladi znanstvenik instituta Ruđer Bošković i Tamara Gal, mlada vrlo uspješna glazbenica, oboje ambasadori inicijative Mladi u pokretu u Hrvatskoj, otkrit će prisutnima neka svoja iskustva studiranja i rada u inozemstvu.

Aktivnosti inicijative Mladi u pokretu usmjerene su na poboljšanje mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja mladih, na smanjivanje stope nezaposlenosti i povećanje stope zaposlenosti mladih. Događaj će pružiti informacije o programima Europske unije za studiranje, učenje i zapošljavanje u inozemstvu predstavljanjem projekata i osoba iz Hrvatske koji su u njima sudjelovali. Program možete pronaći na službenim stranicama.

Raspored za 19. lipnja 2013.:

  • 11:15 – 11:20 - Tina Šarić, ravnateljica Agencija za mobilnost i programe Europske unije, predstavljanje događanja Mladi u pokretu
  • 11:20 - 11:25 - Jan Truszczyński, glavni direktor Opće uprave Europske komisije za obrazovanje, izobrazbu, kulturu i mlade
  • 11:25 - 11:30 - Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta 
  • 11:30 - 11:35 - Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih
  • 11:35 - 11:45 - ambasadori inicijative Mladi u pokretu Marko Košiček i Tamara Gal
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare