To je to što me zanima!

Većina ljudi ne podnosi svog šefa i ignorirali bi ga na ulici

Gotovo trećina zaposlenika svoje šefove vidi kao dr. Jekylla i Mr Hydea u jednom, smatraju ih lijenima i drže da se previše i nepotrebno hvale svojim dostignućima
Vidi originalni članak

Neprijateljski odnosi između šefa i zaposlenika česta su pojava na radnom mjestu, ali i uzrok svakodnevnog stresa, otkrilo je istraživanje sa Sveučilišta Florida. Zbog lošeg odnosa sa šefom oko 40 posto zaposlenika priznalo je da ga ne bi pozdravili na ulici, tj. pretvarali bi se da ga nisu vidjeli. Oko 32 posto njih smatra kako je njihov šef dr. Jekyll i Mr. Hyde u jednom, tj da se od dobrog i normalnog čovjeka pretvara u čudovište, ovisno u kojem je raspoloženju. 

- Radnici koji se na poslu nalaze pod velikim stresom, znatno se manje trude u radu i za dobrobit kompanije - zaključio je voditelj studije, profesor Wayne Hochwarter.

Osim ponašanja radnika, promatrao je i ponašanje šefova te utvrdio kako njih 39 posto redovito krši obećanja dana radnicima. Oko 41 posto šefova radnici smatraju lijenima, a 31 posto radnika tvrdi kako se šefovi vole previše hvalisati i pretjerivati u svojim dostignućima. Oko 27 posto zaposlenika prijavilo je drugim nadređenima da ih šef zlostavlja ili da je nepravedan prema njima. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Tikky 13.07.2011.

    ja imam groznu šeficu,ali na sebe nedam i puno puta joj znam odbrusit makar dobila otkaz! SVOJA PRAVA SE MORAJU ŠTITITI!!!

  • mesoterija_1 13.07.2011.

    Ma ja bi mu se najrađe posra u soknu

  • arsenalist 12.07.2011.

    Nebi ga ignoriro,al bi ga iščepiro...

Komentiraj...
Vidi sve komentare