To je to što me zanima!

Žene u Hrvatskoj na poslu žele ravnopravnost i šansu za rast

Oko 97 posto radnika ne protivi se prekovremenima ako se oni adekvatno nagrade, a ženama je bitnija mogućnost postizanja dobrih rezultata od samih uvjeta rada
Vidi originalni članak

Spolne razlike na poslu u Hrvatskoj i dalje postoje, otkriva istraživanje portala MojPosao na 500 ljudi. Osim što žene u pravilu dulje čekaju na posao, više ih je među nezaposlenima i najčešće rade one poslove koji se smatraju "tipično ženskima". Na radnom mjestu ženama i muškarcima je najbitnije da imaju mogućnost osobnog razvoja i razvoja svojih sposobnosti. Ženama je na drugom mjestu mogućnost postizanja dobrih rezultata dok su muškarcima od toga bitniji uvjeti rada.

Više od polovice zaposlenih smatra kako bi se poslovne i profesionalne edukacije trebale odvijati za vrijeme radnog vremena, a oba spola bi htjela imati fleksibilno radno vrijeme i pauzu u vrijeme koje njima odgovara. Oko 97 posto zaposlenika ne protive se prekovremenim satima, ukoliko se oni adekvatno nagrade.

Većina muškaraca i žena (70 posto) zalaže se za uvođenje posebnih mjera kojima bi se zaštitila ravnopravnost spolova na poslu, no čak trećina muškaraca ne podržava takva pravila. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ivanmatko76 03.11.2011.

    Stalno žene bi ovo, žene bi ono... Daj odi kući i peglaj i skuvaj mi ručak... koja ravnopravnost, onako po potrebi...kad joj treba, a kad ne, onda muž mora sve... Teško je bilo u životu eventualno našim babama i prababama, ove današnje su za kurac i to im je previše

  • PapaŠtrumpf 02.11.2011.

    Činjenica je da žene imaju kraća stopala, to je zato da stanu bliže sudoperu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare