To je to što me zanima!

Zvijezde koje su o poslu učile na teškim lekcijama

Engleski glumac Christian Bale i američka pop diva Britney Spears pokazali su svojim primjerom kakav utjecaj na karijeru imaju javni ispadi
Vidi originalni članak

Ako se i slomite pod pritiskom, pazite da vas nitko ne snima, lekcija je koju je hollywoodski glumac Christian Bale naučio na gorak način i tako postao primjer mnogima. Na snimanju “Terminatora” Bale je “izgubio živce” i pred svima vičući opsovao direktoricu filmske fotografije. Kamera je cijelo vrijeme bila uključena, a snimka se vrlo brzo pojavila na YouTubeu. Tako je zgodni Batman u nekoliko minuta izgubio svoju reputaciju profesionalca. Zbog takvih situacija, koje su realna prijetnja u svakom poslu, važno je ne zaboraviti da ćete izbjegavanjem ispada sačuvati i svoj poslovni ugled, ali i psihofizičko zdravlje. Britney Spears je oscilacijama u privatnom i poslovnom životu te povratkom na scenu pokazala da nije nimalo lako vratiti povjerenje ljudi nakon što jednom izgubiš svoj ugled. Naporan i uporan rad na sebi jedini je način da se ponovno zavrijedi izgubljeno u karijeri. Ali tada više nema prostora za pogreške.
Oprah Winfrey najbolje zna što dobar brend vlastite osobnosti može značiti u karijeri. Ona je drukčijim, personaliziranim pristupom talk-showu pridobila povjerenje mnogih, ali i osigurala bogatstvo. Otkrivala je svoje probleme i patnje, želje, ljubav i ambicije. Amerika joj zato vjeruje. I to u svemu, bilo da je riječ o dijeti ili bijeloj tehnici. Oprah je svjesna da iskren i povjerljiv pristup publici znači mnogo, a njihovo povjerenje njoj otvara mogućnosti za nove teme. No ona sebi ne dopušta gafove.

ELLEN DEGENERES: Budite ono što jeste
Nakon priznanja o homoseksualnoj orijentaciji, gledanost njezine stand-up komedije dosegla je visoke razine, ali je vrlo brzo drastično pala. Ukinuli su je, no za nekoliko godina vratila se na TV s novom emisijom i za nju dobila brojne Emmyje.
GEORGE LUCAS: Traži i ne boj se riskirati
Dok je pregovarao o poslu redatelja “Star Warsa” 1975., George Lucas je pristao odreći se 500.000 dolara plaće u zamjenu za prava na sve nastavke i vlasništvo nad svom robom u filmu. Direktori 20th Century Foxa pristali su ne vjerujući u uspjeh filma, koji je Lucasu osigurao milijune i milijune dolara.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare