To je to što me zanima!

Pažnja! Evo što o odvajanju otpada ne znate, a trebali biste

Navike nije lako mijenjati, ali ako imamo dobru motivaciju te u cijeli proces uključimo člana obitelji ili prijatelja na pravom smo putu. Odvajanje otpada može postati dio svakodnevnog života, a ne naporna obveza
Vidi originalni članak

Navike su naučeni oblici ponašanja koji nastaju kao posljedica ponavljanja određenih radnji, osjećaja i misli. - Jednom formirana navika ne može se samo tako izbrisati, ali se može zamijeniti nekom drugom, zdravijom navikom - tvrdi dobitnik Pulitzerove nagrade Charles Duhigg u knjizi Moć navike. Navike najčešće usvajamo nesvjesno ponavljajući određene radnje, one postaju dio nas i poput automata sve im više robujemo. Loše navike nije lako promjenti ključna je jaka motivacija, a za početak se možemo zapitati koliko je ista loša za nas i koliko utječe na druge ljude.

Je li zdravlje dovoljna motivacija da se stvari promijene? Ako nam naše zdravlje nije bitno, je li bitno zdravlje naše djece ili unuka? Kažu da će nam dobre navike biti saveznici ako se odlučimo na promjene. Kao majke, očevi, djedovi, bake i životni učitelji imamo privilegiju da oblikujemo umove našeg podmlatka zato ih učimo da vole životinje i prirodu jer čovjek pripada prirodi, a ne priroda čovjeku. Stječimo zajedno zdrave navike, neka odvajanje otpada postane dio svakodnevice, našeg obiteljskog života, a ne naporna obveza.

Otpad koji se reciklira poput papira, stakla, plastične i metalne ambalaže, tekstila i biootpada osim u spremnike, koji se nalaze u svakoj gradskoj četvrti, možete odlagati i u reciklažna dvorišta. Ustrajte u svojim ciljevima, i donijet će željene promjene. "Uspjeh se sastoji od nekoliko jednostavnih pravila, kojih se pridržavate svaki dan", rekao je američki pisac i motivacijski govornik Jim Rohn.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Ovca007_1 14.07.2018.

    Ja kad se pokenjam, onda isto odvojim wc-papir, pa ga osusim, i kasnije rabim s druge strane.

  • BOROMIRBorko 14.07.2018.

    Mi sve detaljno odvojimo, oni pokupe i sve istresu na istu hrpu.

  • mali zeleni prigorec 11.07.2018.

    Sve je to super! Kontejner za plastiku pun do vrha i triput tolko oko njega. Kontejner za staklo pun da ne stane više i oko njega barem za 1/5 drugog. Kontejner za papir prazan. Polegnut bočno, bili romi i ispraznili ga. A naokolo ko da je bomba pala. I sad ti recikliraj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare