To je to što me zanima!

PERSIL EXPERT – Pametnije pranje za čišću budućnost

Isti broj pranja u praktičnijem pakiranju? I smanjenje negativnog utjecaja na okoliš? Novi Persil Expert omogućuje upravo to – kompaktirani deterdžent sa smanjenim utjecajem na okoliš
Vidi originalni članak

Zahvaljujući naprednoj i inovativnoj formuli Persil Experta, potrošači će od sada dozirati manje praška po pranju, umjesto dosadašnjih 100 grama, potrošači mogu dozirati 80 grama praška. Smanjenje od 20% količine po pranju donijeti će vrlo očite i svakodnevne prednosti. To će ponajprije razveseliti sve domaćice, majke i poslovne žene, a i pokojeg predstavnika jačeg spola koji sudjeluje u kućanskim poslovima, kojima će sada biti lakše nositi svoj omiljeni prašak iz trgovine, a zbog manje ambalaže zauzimati će im manje mjesta u kupaonici ili ostavi – i generirati  manje otpada.

Novi enzim Pectate Lyase, koji se koristi u prašku Persil Expert, dokazano je učinkovit pri otklanjanju mrlja od voća i pekmeza, i to već na niskim temperaturama. Od sada više neće biti mjesta za ljutnju kada se razigrani mališani vrate sa mrljama od hrane na omiljenoj odjeći.

Novi kompaktirani deterdžent Persil Expert, predstavlja ključni element kampanje „Pametnije pranje za čišću budućnost“ u sklopu koje je Henkel u suradnji s udrugom „Lijepa naša“ proveo istraživanje o ekološkim pitanjima. Istraživanje je pokazalo pozitivan trend koji se odnosi na povećanu brigu za okoliš među građanima Hrvatske. Zahvaljujući novom, kompaktiranom deterdžentu Persil Expert, briga o okolišu sada postaje još lakša i jednostavnija.

Prednosti novog kompaktiranog deterdženta Persil Expert:
- Jeste li se ikad pitali koliko teži jedan ZET-ov novi tramvaj? A njih 12 i pol? E pa ako niste znali, ukupno teže 520 tona. Zašto je to važno? Zato što će godišnje 520 tona praška manje otjecati u sustav otpadnih voda pri korištenju Persila Expert. Naime, 20% manja doza deterdženta po pranju znači da će se tijekom pojedinog pranja ispuštati 20g manje kemikalija u sustav otpadnih voda u svakome hrvatskom kućanstvu!
- Manja ambalaža zauzima manje prostora, ne samo u domaćinstvu nego i prilikom transporta. To znači da će se u Hrvatskoj transport smanjiti za čak 8 tisuća kilometara što je gotovo jednako ukupnoj dužini hrvatske granice koja je duga 7863 km
- Kao rezultat, doći će i do smanjenja potrošnje goriva: svake će se godine potrošiti 2.690 litara goriva manje, što odgovara oko 53 prosječnih punjenja goriva osobnog automobila
- Kompaktirani deterdženti zahtijevaju 24% manje ambalažnog materijala što će doprinijeti smanjenju ambalažnog otpada u Hrvatskoj za 78 tona! – to je jednako prosječnoj godišnjoj količini otpada 288 stanovnika ili težini osam trajekata Marko Polo, najvećeg hrvatskog trajekta.

Idi na 24sata