To je to što me zanima!

Biciklizam i kanuing u Parku prirode Lonjsko polje

Biciklističke rute u Parku prirode Lonjsko polje lagane su i ugodne za vožnju, a Kanu safari prilagođen je svakoj dobi i ljudima s različitom fizičkom kondicijom.
Vidi originalni članak

Visinska razlika gotovo je neprimjetna jer nema značajnijih uspona a gustoća prometa na cestama kojima prolaze rute vrlo je niska a to ih čini iznimno sigurnim. Desetak seoskih domaćinstava koja se bave turizmom nude biciklistima mogućnost okrijepe i uživanje u orginalnoj posavskoj gastronomiji a drvene kuće pružaju idealan bike and bad smještaj.

BICIKLISTIČKE RUTE U PARKU PRIRODE LONJSKO POLJE (ukupno 301 km):

  • Ruta I POSAVSKA RUTA Sisak – Čigoć – Mužilovčica – Krapje – Jasenovac – Mlaka (76 km)
  • Ruta II SUBOCKA RUTA Krapje – Jasenovac – Novska – N. Subocka – St. Subocka – Plesmo – Krapje (41 km)
  • Ruta III LIPOVLJANSKA RUTA Krapje – Plesmo – St. Subocka – N. Subocka – Lipovljani – K. Velika – Trebež – Krapje (39 km)
  • Ruta IV  SUNJSKA RUTA Kratečko – Sunja – Staza  - Slovinci – Živaja – H. Dubica – Jasenovac (50 km)
  • Ruta IV (altrnativna) UNSKA RUTA Kratečko – Sunja – D. Hrastovac – Stubalj – H. Kostajnica – H. Dubica – Jasenovac (61 km)
  • Ruta V MOSLAVAČKA RUTA Čigoć – Gušće – Svinjićko – Stružec – Osekovo – Ravnik - Popovača (34 km)

Kanuing u Lonjskom polju – najam kanua

Obogatite svoj odmor u Lonjskom polju kanu safarijem. U infocentru parka u Krapju unajmite kanu i uživajte u predivnom posavskom krajobrazu na rječici (kanal) Veliki Strug. Strug je zadržao još uvijek svoj prirodni tok a rekreacija kanuom u oazi zelenila predstavlja pravi užitak za nezaboravan odmor cijele obitelji i svih onih željnih aktivnog odmora.

Kanu safari prilagođen je svakoj dobi i ljudima s različitom fizičkom kondicijom, a kako je ovo nizinska rijeka, nema gotovo nikakve opasnosti od prevrtanja. Preporučujemo ponijeti: nepromočivu i zatvorenu odjeću, laganu sportsku obuću, ruksak ili laganu torbu, dalekozor i fotoaparat

Idi na 24sata