To je to što me zanima!

Plitvička jezera - zaista savršen izlet za cijelu obitelj

Bez obzira u koje doba godine odlučite posjetiti Plitvička jezera, sasvim je sigurno da će vas taj naš najstariji i najveći nacionalni park ostaviti bez daha i da ćete se vratiti opet
Vidi originalni članak

Nacionalni park Plitvička jezera među najvećim je hrvatskim turističkim atrakcijama, a da je tako potvrđuju i brojke.

Čarobni svijet Plitvičkih jezera, koja se sastoje od 16 jezera smještenih na području između Male Kapele i Plješivice u Lici, godišnje posjeti više od milijun ljudi iz cijeloga svijeta. Svi koji žele pravi odmor u prirodi, daleko od buke i stresa svakodnevice, na Plitvičkim su jezerima na pravome mjestu, bez obzira na to u koje će doba godine doći. Naš najveći, najstariji i najposjećeniji nacionalni park svakome gostu može ponuditi savršen odmor u nekom od hotela, dok oni koji se žele potpuno sjediniti s prirodom mogu boraviti u dva kampa. Planinarenje, biciklizam, posjet špiljama, uživanje u vrhunskim delicijama u nekom od restorana, samo je dio onoga park nudi turistima. 

Nacionalni park Plitvička jezera otvoren je cijele godine za posjete. Zona obilaska prostire se većim dijelom uz jezera i slapove, a posjetiteljima su na raspolaganju i planinarska te dvije poučne staze. Na području Plitvica uživat ćete razugledavajući bogatu floru i faunu - čak161 vrsta ptica, 321 vrsta leptira, 21 vrsta šišmiša, sitna divljač, srne, medvjedi, vukovi, divlje svinje te 1267 do sada poznatih biljnih vrsta, od kojih je 75 endema i čak 55 vrsta orhideja.

Idi na 24sata