To je to što me zanima!

PopUp vrtovi stižu u samo središte grada Zagreba

Proslavite početak nove vrtlarske sezone tijekom tri dana proljetnog festivala “Pop-up garden”. Svi koji tek namjeravaju započeti s vrtlarenjem i zdravim načinom života dobrodošli su na ovu vrtlarsku zabavu
Vidi originalni članak

U mobilnim vrtovima koji će biti smješteni u srcu grada moći ćete vidjeti kako uzgojiti cvijeće, povrće i začinsko bilje.

Proslavite početak nove vrtlarske sezone tijekom tri dana proljetnog festivala “Pop-up garden”. Svi koji tek namjeravaju započeti s vrtlarenjem i zdravim načinom života, kao i oni koji već godinama uređuju svoje vrtove u dvorištima, na balkonima ili na parcelama Gradskih vrtova Zagreba dobrodošli su na ovu vrtlarsku zabavu u središtu grada. Na toj privremenoj zelenoj zoni svi zainteresirani moći će vidjeti kako uzgojiti cvijeće, povrće i začinsko bilje u mobilnim vrtovima, odmoriti se na vrtnom namještaju od paleta i prošetati po zelenom, “travnatom” tepihu postavljenom na Europskom trgu.

Na nekoliko izložbenih štandova moći će razgledati i kupiti najljepše proljetno cvijeće vrtlarije Pecina, presadnice povrća Ekoimpuls i svježe ekološki uzgojeno povrće Eko Severa. Razgledati će moći i vrtni namještaj Pevec – vrtne garniture, mehanizaciju, inovativni HomeOgarden. Gradski ured za poljoprivredu davat će informacije o vrtnim gredicama u Gradskim vrtovima Zagreba. Posebni program predvidjeli smo za najmlađe koji će ovom prilikom moći naučiti kako posaditi i održavati svoj prvi povrtnjak, ljubitelji zdravog života moći će sudjelovati u besplatnoj radionici joge koji organizira portal Zdrava Krava, Slavni chefovi pokazat će kako pripremiti vrhunska jela od svježih namirnica koje će posjetitelji moći kušati na licu mjesta. Kuhanju se pridružuju i poznati gastro znalci Luka Nižetić te Irina Čulinović.

Naravno, neće ostati ni žedni – pripremamo degustaciju koktela koji se rade od sviježeg voća i povrća kao što su Honey Ginger Mojito, Cucumber Basil Daiquiri, Mountain Blueberry, Margarita i drugi.

Omiljena Žuja biti će po promo cijenama. 

Program završavamo koncertima Ivane Kindl, grupe Detour i Luce.

Vidimo se na Europskom trgu u Zagrebu, od 17. do 19. travnja.

Idi na 24sata