To je to što me zanima!

Kako dobiti naknadu za kabel ili stup na vašem vlasništvu?

Našu čitateljicu zanima kako je moguće dobiti naknadu za telefonski kabel koji se nalazi na njenoj parceli. No, ako se kabel nalazi iznad kuće - ima li naknade?
Vidi originalni članak

Pitanje: Pročitali smo u 24sata da imamo pravo na naknadu za telefonske kabele koji nam idu preko kuće. Poslali smo žalbu HT-u, no oni kažu da na to nemamo pravo. I što je sad?

Kabel u zraku = nema naknade

Odgovor: Ako se radi o kabelu koji prolazi iznad kuće, zračnom linijom, tada čitatelj nema pravo od operatera tražiti nikakvu naknadu. Druga je stvar ako u svom vrtu, dvorištu ili bilo gdje drugdje na zemlji u vlasništvu čitatelja, odnosno na imovini, ima primjerice, stup od HT-a. Ili ako mu kablovi prolaze kroz zemlju. U ta dva slučaja čitatelj ima pravo na naknadu. 

Svoje pravo može ostvariti tako da se pismenim putem obrati HT-u. Ako HT odbije isplatiti tu naknadu, tada se čitatelj može obratiti Hrvatskoj agenciji za poštu i elektroničke komunikacije i žaliti se na takav odgovor Hrvatskog telekoma. No u ovom slučaju, gdje kabel čitateljice prolazi zračnom linijom nad kućom, naknada se ne može ostvariti.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • vana 3 12.12.2013.

    ima kod mene umom vrtu od kuće oko 3-4 metra kabel koji prolazi tako je nisko da se rukom mogu na nju naslonit sušit rublje a tek kroz voćku uz više put sam opominjala tekom nikako se ovog riješit

  • DamirPavic 02.12.2013.

    a sto ak imas razvodnu kutiju od tel.... kablova na kuci kao ja

  • joojooj 29.11.2013.

    svi bi elektricnu energiju a nitko nebi stup pokraj kuce, jako zanimljivo

Komentiraj...
Vidi sve komentare