To je to što me zanima!

Baterija ENC-a ne može se zamijeniti, a novi je 122 kune

Baterija se ne može zamijeniti jer je dio elektroničnog sklopa koji ima pohranjene sve potrebne podatke za autoceste kako bi korisnik mogao platiti cestarinu
Vidi originalni članak

Vozeći se autocestama, nekoliko puta imali smo problem s ENC uređajem. Službenici su nam rekli da se istrošila baterija. Što trebamo učiniti, pita čitateljica.

U HAC-u kažu kako bi baterija trebala trajati najmanje pet godina.

- Baterija se ne može zamijeniti jer je riječ o sofisticiranom elektroničkom sklopu koji ima pohranjene sve potrebne podatke za Hrvatske autoceste kako bi korisnik mogao platiti cestarinu. Uređaj je kodirao proizvođač, pa ga HAC ne može otvarati ni zamijeniti bateriju. HAC ne može ni provjeriti je li riječ o kvaru uređaja ili dotrajalosti baterija, samo vidi je li uređaj ispravan ili nije. Jamstvo na ENC uređaj je dvije godine i u tom roku će ga, ako nije ispravan, HAC zamijeniti besplatno. Nakon isteka jamstva zamjena stoji 122 kune - rekli su u HAC-u.     

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Bistrica 27.08.2014.

    U Austrijskom GOBOXU za naplatu cestarine za kamione, baterija traje i do sedam godina. Pa kakve to baterije ugrađuje ova gamad u HAC-u.

Komentiraj...
Vidi sve komentare