To je to što me zanima!

Bez struje: Godinama živi u mraku, ni HEP ne može pomoći

Gospođa živi godinama u mraku jer HEP nema suglasnost da je spoji na priključak u susjednoj sinovoj kući. HEP ne može djelovati bez dopuštenja svih članova obitelji
Vidi originalni članak

Nakon smrti oca naslijedila sam dio kuće u kojoj živi moja 80-godišnja majka. Naslijedila sam i priključak za struju koji koristi brat u svom dijelu. Već četiri godine ne mogu prebaciti svoj priključak u svoj dio kuće, požalila nam se čitateljica iz Zagorja

Uredno je podmirila sve dugove za struju, koje je također naslijedila, no struje u kući nema. 

- HEP tvrdi da moram tražiti novi priključak ili stari podijeliti na dva mjerila. Taj stari priključak je moj, ja sam platila sve dugove i zašto sad moram birati između dviju opcija koje su preskupe za mene i moju obitelj - pita čitateljica. 

U Elektri Zabok tvrde da nemaju sve suglasnosti za preseljenje priključka. - Iz stare kuće koju je vaša čitateljica naslijedila priključak je 1990. preseljen na novu, u kojoj živi njezin brat. Stara kuća je bila priključena povratnim vodom s nove, no zbog neplaćanja računa taj je priključak isključen. Za priključenje treba dostaviti novi zahtjev s ovjerenim suglasnostima svih suvlasnika. O tome smo obavijestili čitateljicu, no novi zahtjev još nismo dobili. Navodno njezin brat ne želi potpisati suglasnost - odgovaraju u Elektri Zabok. Čini se kako u rješavanju ovog problema nedostaje samo dobre volje, i to više kod članova obitelji nego kod HEP-a. A zbog očigledno narušenih odnosa nesretna starica četiri godine živi u mraku.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Ja sam taj_1 31.01.2014.

    Nevjerojatno! Kako ljudi mogu biti tako zli! Pa da je u neznam kakvim odnosima taj lik, kak more bit tolka živina da staricu drži u mraku?

  • Vražji Vrag 22.01.2014.

    Zagorska posla....pih. Baš kao u pjesmi "...i na kraju 'ko ga j..e, tužil bum i samog sebe..."

Komentiraj...
Vidi sve komentare