To je to što me zanima!

Čak i najjeftiniji bon za mobitel morat će trajati tri mjeseca

Od 1. svibnja operater mora otključati mobitel bez obzira na ugovornu obvezu i čim to kupac zatraži, a u zahtjevu za nekom uslugom trebat će ispisati sve troškove...
Vidi originalni članak

Sve ono što sad piše u uvjetima korištenja i cjeniku telekomunikacijskog operatera, ponekad i vrlo sitnim slovima, od 1. svibnja će morati pisati već na zahtjevu za aktiviranjem pojedine usluge.

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) izmijenila je Pravilnik o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga kako bi potrošači bolje razumjeli što potpisuju u zahtjevima izvan poslovnih prostorija, prvenstveno kod akvizitera koji ih u trgovačkim centrima vuku za rukav. 

Odredbe poput osnovne cijene tarife ili paketa i svih naknada koje se podmiruju tijekom mjeseca, koje sad treba tražiti u općim uvjetima poslovanja ili cjenicima teleoperatera, morat će pisati već na zahtjevu za uslugu, i to velikim slovima. Korisnik će tako lakše i brže pročitati koliko će morati plaćati i ne bi trebalo biti neugodnih iznenađenja kad stignu prvi računi. Vlasnicima mobitela na bonove uplaćeni novac vrijedit će najmanje tri mjeseca, bez obzira na iznos uplaćenog bona.

HAKOM je donio i novi Pravilnik o prenosivosti broja, prema kojem operater mora otključati mobitel čim to potrošač zatraži i bez obzira na ugovornu obvezu. Time se ukida neusklađenost roka za prijenos broja (tri dana) i otključavanja uređaja (15 dana).     

Idi na 24sata

Komentari 4

  • svejedobro 07.03.2015.

    To su trebali već prije napraviti.. Čemu čekati do 5. mjeseca? Da si ovi stignu kase napuniti?

  • Tega 05.03.2015.

    Sin mi ima na računu 86 kuna uplatim mu bon od 16,5 kn koji traje 3dana, sram da ih bude!!

  • marijaterezija2 05.03.2015.

    Ovo je veliki napredak za potrošače i samovolja operatera se malo smanjuje, ali ja puno ne vjerujem

Komentiraj...
Vidi sve komentare