To je to što me zanima!

Čak i za smartphone: Pristojba se plaća i u podstanarstvu

Čitatelj pita treba li plaćati pristojbu ako je podstanar, a njegovi roditelji već plaćaju svoju. U HRT-u kažu da je pristojba porez koji plaća baš svako kućanstvo...
Vidi originalni članak

Došao mi je kontrolor HRT-a u podstanarski stan. Rekao sam mu da imam TV pa mi je naplatio kaznu. Moram li ja plaćati pristojbu ako moji roditelji već plaćaju svoju, pita čitatelj.

 U HRT-u odgovaraju da se pristojba plaća po kućanstvu i da nema veze plaćaju li roditelji pristojbu za svoj stan.

 U svakom kućanstvu gdje postoji barem jedan prijamnik: TV, radio, laptop, pa čak i pametni mobitel pristojba se mora plaćati.

- Nije riječ o pretplati za gledanje televizije, nego o porezu koji omogućuje postojanje javnog RTV servisa. Zato je obavezna - kažu nam u HRT-u. Dodaju i da je, prema Zakonu o HRT-u, osoba koja ima TV, a nije član kućanstva koje plaća pristojbu, obvezna HRT-u prijaviti prijamnik najkasnije u roku od 30 dana od nabave. Ako osoba živi u podstanarskom stanu u kojem nitko do sada nije plaćao pretplatu, onda je podstanar dužan plaćati pristojbu. Kontrolor je postupio ispravno.      

Idi na 24sata

Komentari 8

  • MAX 2010 17.12.2014.

    interesantno je da se hrt nije sjetio da svaki auto ima radio pa bi slijedom toga I tu trebali zagrabiti (na tehničkom kod registracije), pa zatim svaki apartman koji se iznajmljuje (jer bez tv -a ni žnj kategoriju nebi dobio).....dakle prostora ili ideja ima još, a za mobitel je zadnje mjesto za slušanje ili gledanje hrt-a pa ipak deru..........

  • Crash Bandicoot 15.12.2014.

    jos jedan od nameta koji treba ukinuti.

  • MarkoKajic 09.12.2014.

    Svi obrtnici vade iz kombija autoradije van, jer inspekcije im naplaćuju 600Kn kazne - pomnoži sa 4-5 kombija, ali tako je u svemu. U ovoj državi neki žive predobro, na račun drugih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare