To je to što me zanima!

Država vam je dužna novac? Pokrenite ovršni postupak

Odvjetnica Dijana Kladar odgovara kako naplatiti tražbine od države. Moguće je pokrenuti ovršni postupak radi naplate tražbine temeljem pravomoćne odluke suda
Vidi originalni članak

Prošle godine u kolovozu išao sam u Gospić na sud kao svjedok. Od tada mi još nisu isplatili tisuću kuna koje su mi dužni. No s druge strane, sudu u Otočcu sam ja dužan, i to 400 kuna, zbog čega su mi odmah blokirali račun. Mislim da to nije pravedno. Zvao sam Ministarstvo pravosuđa gdje su mi rekli da će mi isplatiti novac koji duguju tek kad dođem na red. Već čekam više od godine. Koliko još moram čekati? Kome se moram obratiti?

Nažalost, situacije poput ove u našoj državi se događaju vrlo često. S isplatama iz državnog proračuna redovito se kasni, a opet s druge strane država sve svoje tražbine naplaćuje brzo i prilično efikasno. Nerijetko i na takav način da kod njihovih ovršnih rješenja pravni lijekovi koje poduzima ovršenik ne odgađaju izvršenje rješenja, odnosno blokadu računa samog ovršenika. U ovom slučaju moguće je pokrenuti ovršni postupak radi naplate tražbine temeljem pravomoćne i ovršne odluke suda, a kad se takva isplata izvršava iz sredstava državnog proračuna, nalog za provedbu ovrhe na novčanim sredstvima državnog proračuna Republike Hrvatske FINA dostavlja HNB-u.     

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ッi シ 25.11.2014.

    cekat ces jos 100 godina I nakraju ces platiti njima.. drzava radi sramotno nazalost. Treba oni malo gledati kome blokiraju racune a kome ne.. onaj koji je duzan 1 kunu a nema niti kruha njemu odmah blokiraju a onaj koji im je duzan mil. kuna njemu ne..

Komentiraj...
Vidi sve komentare