To je to što me zanima!

Gastrožiri 24sata kušao: Mirna ima najbolju skušu u konzervi

Dosad smo kušali srdelu i tunu iz konzerve i svaki put je rovinjska tvrtka zauzela prvo mjesto. U ovom testiranju njihova skuša je zauzela i treće pa i četvrto mjesto
Vidi originalni članak

Plava riba k’o plava riba. Teško je nabrojiti sve blagodati koje konzumiranje skuše donosi organizmu. Skuša sadrži omega-3 masne kiseline koje su odlične za zdravlje srca i krvožilnog sustava, pomažu u reguliranju krvnog tlaka, smanjuju grušanje krvi... 

Neki istraživači posebno naglašavaju da je riblje ulje dobro za artritis, a potiče i kognitivni razvoj djece. Također, mnogi ga preporučuju jer sprečava razvoj tumorskih stanica. 

To su sve razlozi zašto bi se skuša trebala naći što češće na jelovniku. Cijena ne bi trebala biti izgovor, jer osim svježe, kao kvalitetan obrok može poslužiti i jeftinija, konzervirana. Od nje možete napraviti namaz ili je kombinirati i s tjesteninom.

Gastrožiri 24sata kušao je sedam konzerviranih skuša u umaku od povrća

Od toga su tri konzerve istog proizvođača, rovinjske Mirne, nezaobilazne kad je u pitanju konzervirana riba. U prvih četiri hvalili su velike i konkretne komade mesa. Umak im je također bio ukusan, a povrća je bilo koliko treba. Ipak, jedan član žirija nije bio oduševljen rekavši kako je riba koja se “ne pamti” te joj dao tek ocjenu dovoljan. Veliki komadi povrća vjerojatno su najzaslužniji i za to da Mirnina riba bude i na drugome mjestu

Očekivano, Evina skuša dobro kotira. To je riba kojoj su u komentarima najviše isticali pikantnost. Još jedna ukusna riba, zaključili su kušači za Evu. 

U konzervi Mardešić našli smo više ulja nego povrća. 

Adriatic Queen je “najkontroverznija” riba, s rasponom ocjena od jedan do pet. Kolega koji joj je dao jedan kaže kako nema ni mirisa ni okusa, a drugi kolega kaže da je skuša baš sočna te joj je dao najbolju ocjenu. 

No mišljenja oko Delamarisove ribe manje su se razlikovala. Gotovo se nikome u žiriju nije svidjela. Neki su komentirali da je previše masna.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • SA-SU 21.08.2014.

    Pa normalno je da je Delamarisova riba masna jer imamo toliko malo mora da skoro ne mogu ni plivati! :))

  • Jeeleenaayy 21.08.2014.

    Dobro je da ta tvornica još radi, da je ne upropaste kao većinu ostalih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare