To je to što me zanima!

Ukusna je i zdrava: Znate li tko ima najfiniju ciklu u staklenci?

Cikla pomaže pri liječenju slabokrvnosti, pospješuje rad želuca, crijeva i žuči, regulira niski krvni tlak i povoljno utječe na mozak. Za ovotjedno testiranje kupili smo sedam različitih pakiranja kisele cikle
Vidi originalni članak

Cikla se može jesti kuhana, ukiseljena, ali i sirova. Bogata je mineralima, ugljikohidratima, mastima i bjelančevinama. Korisna je u liječenju slabokrvnosti, a pospješuje i rad želuca, crijeva i žuči.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osim toga, preporučuje se za reguliranje niskog krvnog tlaka, a povoljno utječe i na živce te rad mozga. 

Za ovotjedno testiranje kupili smo sedam različitih pakiranja kisele cikle. Žiriju smo ih poslužili na jednakim plastičnim tanjurima kako im ni na koji način ne bismo sugerirali o kojim se proizvođačima radi.

Ciklu Natureta, DoOra, Zvijezda, Podravka te onu robne marke Plodine kupili smo u Plodinama, Dentina je kupljena u Kauflandu, a Freshona u Lidlu. Na prvi pogled razlikovale su se po veličini ploda, glatkoj ili nazubljenoj strukturi te po nijansi ljubičaste boje.

Ovotjedna pobjednica je s ukupnom ocjenom 3,2 Zvijezdina cikla, koja je i cjenovno među najpovoljnijima.

Žiriju se svidio omjer slatoće i kiselosti, tvrđa struktura te lijepa boja. Nekima je ipak bila prezrnata što je ostavljalo dojam prekuhanosti.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • kliko 05.11.2016.

    placena reklama

  • alisan 05.11.2016.

    U Dm- je najbolji!!!

  • milla40 05.11.2016.

    Loše i površno napisan ćlanak.Da je novinar malo bolje istražio saznao bi a time i u čanak uvrstio.Da se crveni pigment cikle naziva likopen i da je to snažan antioksidans koji neutralizira štetne radikale koji uništavaju stanice organizma.Bilo bi lijepo naglasiti i da crvena boja povrća utiče pozitivno na psihu te potiče kreativnost i stvaralaštvo.Najbolju salatu od cikle radi moja mama Josipa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare