To je to što me zanima!

Groblja nisu u gradskom proračunu pa sve naplaćuju

Nismo financirani iz poreza i prireza pa prihode, kao i svako drugo trgovačko društvo, ostvarujemo od korisnika naših usluga, kažu u tvrtki Gradska groblja
Vidi originalni članak

Pitanje: Svu imovinu koju sam dobio u nasljedstvo prenio sam na sebe besplatno, osim grobnice na groblju Miroševac. Zašto?

Odgovor: Nismo financirani iz poreza i prireza pa prihode, kao i svako drugo trgovačko društvo, ostvarujemo od korisnika naših usluga, za razliku od zemljišnoknjižnog odjela Općinskoga građanskog suda u Zagrebu gdje je provedba rješenja o nasljeđivanju ‘besplatna’, ali se financira iz poreza koji plaćaju svi porezni obveznici, kaže Franjo Mrđen, voditelj Odjela pravnih poslova u zagrebačkoj tvrtki Gradska groblja. Dodaje da je Grad Zagreb dužan osigurati gradnju i proširenje groblja, gradnju mrtvačnica, krematorija i sl., dakle izvanredne i veće investicije, ali sredstva za redovito poslovanje osigurava uprava groblja. - Kao što naplaćujemo grobna mjesta koja dodjeljujemo i održavanje, naplaćujemo i upis promjena u grobnom očevidniku - objašnjava Franjo Mrđen.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Ahileja 03.05.2014.

    Groblja interesiraju samo prihodi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare