To je to što me zanima!

Izbor: Vino veljače je bolska Stina Plavac mali Majstor

Nastavlja se potraga za najboljim vinima na tržištu u sklopu novog ocjenjivanja čija će završnica biti krajem godine. Ovog tjedna žiri predstavlja najbolje vino u veljači
Vidi originalni članak

Najbolje ocijenjeno vino u veljači, koje je ponijelo prvu titulu Vino mjeseca u ocjenjivanju Vinske zvijezde, jest Stina Plavac mali MajstorNastalo je na Braču, u berbi 2009. godine, a u Vinariji Jako vino u Boluvlasnika Jake Andabaka, biznismena (hoteljerstvo). Veliki izbor za ponajbolja vina na hrvatskom tržištu pokrenuli su iskusni vinski kritičari Željko Suhadolnik, glavni urednik časopisa Svijet u čaši, Vitomir Andrić, dugogodišnji vinski novinar u Večernjem listu, te Ivo Kozarčanin, vinski kolumnist 24sata. 

Uz ocjenu od visokih 90 bodova i četiri zvjezdice, žiri ga je opisao kao „čisto, osvježavajućeg mirisa, pitko, finih kiselina i unatoč visokom alkoholu (15 posto) u okusu djeluje lagano. Prijat će i za (ljetnu) žeđ, i uz dobra jela“. Zanimljiva je etiketa, potpuno bijela poput bračkog mramora, s Brailleovim pismom. Dizajn je dobio uglednu međunarodnu nagradu. 

U Vivatu fina vina cijena je bila 160 knOva vinarija, koju vodi Ivica Kovačević, spasila je od uništenja Prvu dalmatinsku vinogradarsku zadrugu otvorenu još 1903. u Bolu u koju se prije nekoliko godina "uselila". Pod imenom Stina radi i fini Plavac koji se ne zove majstor i jeftiniji je, ali i plavac Remek djelo, od najboljeg grožđa iz dobrih godina te iz probranih bačvica. Imaju i jako dobar pošip. Zasad kupuju grožđe na Korčuli, dok posađeni vinogradi ne počnu davati rod.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare