To je to što me zanima!

Naknadu za kabele HT-a na krovu određuje HAKOM

HAKOM može na zahtjev vlasnika utvrditi tko je infrastrukturni operator za elektroničku komunikacijsku infrastrukturu postavljenu na njihovim nekretninama
Vidi originalni članak

Pitanje: Kako je moguće ostvariti novčanu naknadu ako vam se kabeli HT-a nalaze na krovu i granaju se prema susjedima?

Odgovor: Za početak se vlasnik nekretnine treba javiti Hrvatskoj agenciji za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM). - HAKOM može na zahtjev vlasnika utvrditi tko je infrastrukturni operator za elektroničku komunikacijsku infrastrukturu (EKI) postavljenu na njihovim nekretninama te utvrditi visinu naknade - objašnjavaju u HAKOM-u i dodaju da se naknada ne plaća ako postavljena infrastruktura služi samo za priključak vlasnika nekretnine. 

Inače, naknada štete se može dobiti i kad je stup dalekovoda u privatnom dvorištu. U tom slučaju vlasnik zemljišta treba se javiti Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji (HERA). U oba slučaja može se tražiti od HEP-a ili HT-a da kabele ili stupove maknu. Ako ne žele, treba ih tužiti, no stupovi i kablovi ostaju do okončanja spora.

Prevareni ste ili ne znate riješiti neki problem? Javite se na 0800 242424, ili e-mail: potrosac@24sata.hr

Idi na 24sata

Komentari 3

  • POTPEC 19.02.2014.

    Ko se smi bosti s rogatim.

  • California_1 19.02.2014.

    Neznam, kako budem to ja riješio jer mi je na kuču obješen T-comov kabel a ja više nemam nikakve usluge od T-coma tj. nemam uopše fikni telefon niti internet preko kabela već to imam sve preko GSM-a tj. bežične veze !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare