To je to što me zanima!

Ne nasjedajte na "dobre" telefonske ponude nepoznatih

Iz raznih udruga za zaštitu potrošača upozoravaju građane da ne nasjedaju na takve pozive i da ne pristaju na narudžbe, a da ne znaju tko zaista stoji iza tih ponuda
Vidi originalni članak

Pitanje: Zvali su me iz jedne tvrtke i tražili da kupim masažer. Obećali su mi i nagradu, no masažer je stigao, ne i dar.

Odgovor: Ovo se smatra prevarom. U Zakonu o zaštiti potrošača ovakve situacije regulirane su člankom 15. - Trgovac koji prigodom ponude proizvoda ili usluge potrošaču obećava dobitak u obliku nagrade ili daje druge slične izjave stvarajući pritom dojam kod potrošača da je dobio priopćenu nagradu ili je nagradna igra završila, a proizvod se i dalje tako obilježen nalazi u prometu, dužan je predati proizvod koji je namijenjen za nagradu, stoji u članku.

No iz raznih udruga za zaštitu potrošača upozoravaju građane da ne nasjedaju na takve pozive i da ne pristaju na narudžbe, a da ne znaju tko zaista stoji iza njih. Također, savjetuju da uvijek prije eventualne narudžbe dobro razmislite treba li vam uopće proizvod koji vam netko nudi.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • El Tractor 16.02.2015.

    Nažalost na to mogu nasjesti samo stare i nemoćne osobe i one koje se daju olako prevariti.

  • sindica2 25.06.2014.

    Žalosno je to što dosta zovu starije ljude koji nisu dovoljno upućeni,pa ih nerijetko uspiju ubijediti i prevare!!!!

  • jozo biber 24.06.2014.

    koja je to mafija prodavati nešto a da kupac to nije ni vidio vać par puta majki poslali nekakve gluposti jedanput je platila a ovo ostalo sam potjero i imaju sreće da sam bio dobre volje, paket besplatan a dostava stotinjak kuna i to svaki put neki smrad s privatnim autom

Komentiraj...
Vidi sve komentare