To je to što me zanima!

Niste u stanu i ne želite plaćati režije? Trebate potvrdu HEP-a

Potrebno je dostaviti potvrde kako bi pružatelj usluga kontrolirao istinitost vaših navoda o nekorištenju usluga, odnosno provjerava boravite li u stanu ili ne
Vidi originalni članak

Pitanje: U Zagrebu ne boravim od 5. do 9. mjeseca. Odjavila sam vodu za vrijeme dok nisam u gradu. I u Čistoći sam se htjela odjaviti, no oni su mi rekli da moram od HEP-a donijeti potvrdu da ne koristim struju preko ljeta, te od Vodovoda da ne koristim vodu. Što će to njima? Je li to legalno?

Na pitanje čitatelja odgovara Igor Vujević, tajnik Društva potrošač.

Odgovor: Da, zahtjevi Čistoće su apsolutno legitimni u skladu s važećim zakonima. Zahtjev Čistoće za dostavu potvrde HEP-a o korištenju struje nije protuzakonit već je obuhvaćen odredbama Općih uvjeta poslovanja pružatelja usluga. Dostavom navedenih potvrda Čistoća kontrolira istinitost vaših navoda o nekorištenju usluga, odnosno provjerava boravite li u stanu ili ne u određenom razdoblju. Čitatelju treba objasniti da samo na temelju ovakvih potvrda Čistoća može smanjiti račun ili eventualno obustaviti pružanje usluge.

Vaš problem je i naš problem

Prevareni ste ili ne znate riješiti neki problem? Javite se na 0800 242424, ili e-mail: potrosac@24sata.hr 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ludom 12.01.2014.

    A što je recimo, ako imam u podrumu zamrzivač koji je pun i mora stalno biti priključen na mrežu? Osobno me u stanu nema, kada sve zbrojim oko 6 mjeseci, a nekad i više. Ako me nema ne proizvodim ni smeće, ali struju moram imati zbog jednog ili dva aparata. Kao što je u ovoj državi većina stvari totalno glupa, tako je i s ovim slučajem. Neka iznađu neki pametan način, kako izvršiti kontrolu. A tako je i s vodom. Kako ću odjaviti plaćanje vode (jer me nema pa je ne trošim), ako imam zajednički vodomjer? Neka mi to objasne ti "pametnjakovići" koji smišljaju takve gluposti.

  • CptNemo 01.01.2014.

    Baš me zanima kako to oni "provjeravaju" kad nisu službene osobe ( a i da jesu) i nesmiju naprivatno vlasništvo niti prismrdit bez dozvole.

Komentiraj...
Vidi sve komentare