To je to što me zanima!

Odlazite iz Hrvatske? Isključite priključke na neko vrijeme

Potrebno je sa svakim pružateljem usluge dogovoriti uvjete isključenja na određeno vrijeme. Ovisno o tome koliko dugo vas neće biti u Republici Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Pitanje: Selimo se iz Hrvatske, pa nas zanima što od režija moramo plaćati za kuću u kojoj nitko neće živjeti i što možemo napraviti da nam ne šalju račune za režije dok nas nema.

Na pitanje čitatelja odgovara Igor Vujović, tajnik Društva potrošač.

Odgovor: Potrebno je sa svakim pružateljem usluge dogovoriti uvjete isključenja na određeno vrijeme. Ovisno o tome koliko dugo vas neće biti u Republici Hrvatskoj, dogovorite za vas najisplativiju opciju. Primjerice, s Vodoopskrbom i odvodnjom možete dogovoriti da vam skinu vodomjer. U tom slučaju nećete morati plaćati fiksni dio, ali ćete skidanje i naknadno postavljanje vodomjera morati platiti prema njihovoj tarifi. Za usporedbu, Zagorski vodovod skidanje i ponovnu ugradnju vodomjera naplaćuje od 614 kuna naviše, ovisno o kakvom profilu vodomjera se radi. S druge strane, možete tražiti privremeno isključenje. To je isplativije ako ćete iz naše zemlje izbivati do godinu dana.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare