To je to što me zanima!

Odvjetnik je dužan dati novac onome tko ga je angažirao

Na novčanim sredstvima koja primi u ime stranke odvjetnik ima pravo zaloga radi osiguranja naplate nagrade i naplate svih troškova - objašnjavaju u HOK-u...
Vidi originalni članak

Smije li odvjetnik na svoju ruku tražiti da moj novac po presudi bude uplaćen na njegov račun, pita čitatelj.

U Hrvatskoj odvjetničkoj komori (HOK) kažu da, kad stranka potpisuje uobičajenu punomoć odvjetniku, ujedno potpisuje da je taj odvjetnik zastupa, primi novac po presudi i ostalo.

Ali taj novac na kraju mora isplatiti stranci koju zastupa.

- Na novčanim sredstvima koja primi u ime stranke odvjetnik ima pravo zaloga radi osiguranja naplate nagrade i naplate troškova - objašnjavaju u HOK-u.

Dodaju da ako odvjetnik stranci ne želi isplatiti novac koji mora, stranka ga ima pravo prijaviti disciplinskim tijelima HOK-a. Može odvjetnika i tužiti.     

Idi na 24sata

Komentari 3

  • El Tractor 16.02.2015.

    Možeš misliti da je to tako!

  • Prva Proleterska 01.02.2015.

    Za povratak novca opunomoćite javnoga bilježnika , kome onda odvjetnik ispostavlja raćun za svoje troškove i bude naplaćen posle vaše kontrole izdatoga raćuna ! Ako traženi iznos nije uredu isplaćuje mu se nesporni dio , a sporni sa ćekanjem para kod JB , ide na sud! Dešavalo se je , da naroćito oni koji zastupaju tužbe po obaštećenju za povrede u prom. nesrećama , sve zadrže za sebe i proglase stećaj.

  • Vražji Vrag 29.01.2015.

    I nikada dobiti taj spor - baš zato se i zove "spor" jer se nikada ne završi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare