To je to što me zanima!

Oprez: Energetski certifikat ne može se napraviti naknadno!

Nije točan podatak da se trenutno može umjesto energetskog certifikata navesti podatak da je on u izradi, odnosno da se on može izvaditi prije potpisivanja kupoprodajnog ugovora
Vidi originalni članak

Pitanje: Je li točno da agencije smiju nuditi nekretnine bez energetskog certifikata ako navedu da je on u izradi?

Odgovor: U Ministarstvu graditeljstva kažu da tvrdnja naše čitateljice ne stoji. - Nije točan podatak da se trenutno može umjesto energetskog certifikata navesti podatak da je on u izradi, odnosno da se on može izvaditi prije potpisivanja kupoprodajnog ugovora. Certifikat ili postoji ili ne postoji. Onaj tko prodaje nekretninu bez certifikata treba povući oglas o prodaji, izraditi certifikat te nakon toga može ponovno oglasiti prodaju - kažu u ministarstvu i dodaju da obveza pribavljanja energetskog certifikata prije prodaje nekretnine nije slučaj samo u Hrvatskoj nego to vrijedi i za sve zemlje članice EU. U ministarstvu upozoravaju da se kazne za one koji prodaju nekretninu bez certifikata ili za one koji takvu prodaju oglašavaju kreću od minimalno 5000 do maksimalno 30.000 kuna.

Prevareni ste ili ne znate riješiti neki problem? Javite se na 0800 242424, ili e-mail: potrosac@24sata.hr

Idi na 24sata

Komentari 3

  • jelica bara 05.02.2014.

    ovo što se dešava kod nas , to je strašno , stalno nas uspoređuju s evropom , - a gdje smo mi od evrope . - što nam plaće , mirovine i posao ne osiguraju , sad još i za prodaju svoje , mukom sagrađene kuće , trebam platiti da bih je mogla prodati , -KOMA , od kuda mi novci da to platim , jedva preživljavam , kako sam ostala sama , sramota , uvijek stradamo mi obični ljudi , a oni što sve pokradoše , boli ih briga , digli kineski zid oko svojih kuća , kamere na sve strane , a sud im ništa nemože dokazati , . K o ovdje koga ludim pravi:????????????????

  • NeNormalan 04.02.2014.

    Bože spasi nas od birokracije

  • Ahileja 03.02.2014.

    Prodaja nekretnina stoji kao i niz drugih stvari u državi a mi pokorno kopiramo propise bogate Europe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare