To je to što me zanima!

Oprostit će se 250 mil. kuna koje duguje oko 70.000 ljudi?

U Hrvatskoj je ukupno 145 tisuća blokiranih građana koji duguju do 10.000 kuna. Dugovi će biti oprošteni isključivo onima u najlošijoj imovinskoj situaciji...
Vidi originalni članak

Od 534 milijuna kuna koliko duguje 145 tisuća građana u blokadi s dugom manjim od deset tisuća kuna, na telekomunikacijske kompanije otpada 141 milijun kuna, banke 123 milijuna kuna, komunalnim poduzećima duguju 18 milijuna kuna, a državi ostalo.

S obzirom da svima njima neće biti oprošten dug, banke, telekomunikacijske tvrtke, država i komunalna poduzeća morala bi se odreći, prema nekim procjenama najviše polovice tog duga, odnosno oko 250 milijuna kuna.

Nazaposlenih, umirovljenika i onih koji primaju socijalnu naknadu je oko 83 tisuća, no dio njih ima oročenu štednju. Tako bi se prema nekim procjenama otpis duga odnosio na najviše 70 tisuća građana, koji su u najlošijoj imovinskoj situaciji.     

Idi na 24sata

Komentari 2

  • novkovka 23.09.2014.

    kad bi bilo pravde onda bi se otpisalo siromašnim,koji primaju socijalnu pomoć a nemaju šta prodati,to se lako provjeri u centru i ako treba traži potvrda od centra.samo mislim da će se i tu provući oni koji nisu socijalni slučajevi.

  • svanuće 22.09.2014.

    Što će se time postići ,,ako su ljudi nezaposleni ,samim tim nemaju primanja ,a živ se ne ide u grob.

Komentiraj...
Vidi sve komentare