To je to što me zanima!

Osiguranje ne plaća štetu koju je napravila nepoznata osoba

U Hrvatskom uredu za osiguranje kažu da u slučaju kad nepoznati vozač prouzroči štetu samo u osobito teškim prometnim nesrećama priznaje se pravo na naknadu
Vidi originalni članak

Auto koji mi je bio parkiran pred kućom netko je udario i oštetio za 3000 kuna. U osiguranju kažu da mi ne mogu nadoknaditi štetu ako je počinitelj nepoznat.

Tako nam se požalio čitatelj, a u Hrvatskom uredu za osiguranje kažu da u slučaju kad nepoznati vozač prouzroči štetu samo u osobito teškim prometnim nesrećama priznaje se pravo na naknadu štete.

- Zato u ovom slučaju čitatelj ne može ostvariti to pravo. Opisanu štetu moguće je naplatiti po kasko polici ako je ista zaključena za navedeno vozilo - odgovorili su nam u HUO-u i dodali da se čitatelj može informirati u postaji prometne policije koja je napravila očevid. Ako oni znaju počinitelja, postoji mogućnost tražiti odštetu kod osiguravatelja kod kojeg je osigurano vozilo koje je napravilo štetu.     

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Ana Vlainić 24.11.2014.

    Sve dok je ovaca ,neće falit vune....

  • Linz 24.11.2014.

    Kako god okreneš, popušiš. !!!

  • otilliaOS33 23.11.2014.

    da.....i uredno mi iz osiguravajuće kuće pošalju čestitku za rođendan svake godine, hvale se kako su najpovoljniji, iza šaltera uvijek osmijeh od uha do uha....no kada se nešto dogodi, ne bi im uspjela izvući ni kune.....a to i je cilj osiguravajućih kuća, zarada i samo zarada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare