To je to što me zanima!

Otplatili ste tuđi kredit? Ako ćete tužiti, platite i pristojbu

Regresni zahtjev podnosi se i za glavnicu i za kamate koje je kao jamac morala platiti. Prilikom podnošenja regresnog zahtjeva plaća se sudska pristojba koja ovisi o visini iznosa zbog kojeg je zahtjev podnesen
Vidi originalni članak

Pitanje: Bila sam jamac kolegici koja je prestala otplaćivati dugovanja te sam to sve morala ja platiti, a riječ je o 50.000 kuna bez kamata, kaže čitateljica koju zanima kako da sad dođe do svojeg novca. 

Odgovor: Odvjetnica Dijana Kladar objašnjava da čitateljica može podnijeti regresni zahtjev Općinskom sudu, ali ne bilo kojem, nego onom koji je nadležan prema mjestu prebivališta žene čiji kredit je kao jamac otplatila. Regresni zahtjev podnosi se i za glavnicu i za kamate koje je kao jamac morala platiti. Prilikom podnošenja regresnog zahtjeva plaća se sudska pristojba koja ovisi o visini iznosa zbog kojeg je zahtjev podnesen. Čitateljici će i taj trošak na kraju morati isplatiti žena kojoj je bila jamac, kao i eventualne odvjetničke troškove (ako čitateljica odluči angažirati odvjetnika).

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Marina290482 20.07.2014.

    Prije su ljudi bili nekome jamci, danas ćeš teško naći takvog.

  • Mustafa Aga 20.07.2014.

    Koliko se ljidi opeklo jer su bili zirant nekome pri podizanju kredita...

Komentiraj...
Vidi sve komentare