To je to što me zanima!

Ovršna rješenja ne smiju se slati na email adrese dužnika!

Zahtjev za ovršenje morate primiti preporučenom pošiljkom na ruke, ni u kojem slučaju takav zahtjev ne može ići e-mailom, objašnjavaju u udruzi Potrošač
Vidi originalni članak

Pitanje: Na mail sam od javnog bilježnika dobila prijedlog za ovrhu. Poštom uopće nije došlo. Je li to valjano?

Ovršna rješenja ne smiju se slati na email adrese dužnika

Odgovor: Svako ovršno rješenje obavezno mora doći preporučeno na ruke ovršenika. Ni u kojem slučaju ne smije ga se slati na mail adresu. U društvu Potrošač čitateljici savjetuju neka kod ovrhovoditelja provjeri postoje li zaista nekakva potraživanja s njihove strane. Također, treba provjeriti jesu li ta potraživanja uopće zakonita. 

- Kad se sve to napravi, čitateljica bi tada iznos trebala osporavati. No važno je da to obavezno učini pisanim putem - objasnio je Igor Vujović, tajnik društva Potrošač.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • kokaza5 02.08.2015.

    Evo im glava pa nek je ovrše....

  • ivič 30.06.2015.

    moja kčer nema izlaza i niko joj nezna pomoči!Sudskom odlukom bez obavjesti dug od bivšeg muža njoj su blokirali tako da nema ni zaštičeni!Hoda od Zagrebačke banke,Fine i bande brače Hanžekovič!Niko ju nije obavjestio čak bi pristala vratiti njegov dug ovako do novaca nemože oni ga moraju teretiti pa onda možda u zatvor a sad su godišnji i dočiće zima i biče godina dana!Taj zakon je sramotan i ti advokati nemaju ni srca ni duše!

  • ivič 03.01.2015.

    a što kad te banka ne obavjesti ni sud da si u blokadi ili prisilnoj naplati?

Komentiraj...
Vidi sve komentare