To je to što me zanima!

Plastičnim vrećicama ipak se može koristiti još neko vrijeme

Zemlje članice imat će 18 mjeseci da ugrade u svoja zakonodavstva mjere koje predviđa nova direktiva Europske komisije nakon dogovora zemalja članica EU...
Vidi originalni članak

Jedna plastična vrećica u prirodi se u prosjeku razgrađuje stotinu godina. Europska komisija htjela je zabranom njihova korištenja stati na kraj tom golemom ekološkom problemu. No, članice EU postigle su kompromis. Potrošnja plastičnih vrećica i dalje se nastoji smanjiti, no zemlje su dobile mogućnost da to učine na dva načina. 

Prvi je da kako znaju i umiju godišnju potrošnju plastičnih vrećica smanje na najviše 90 po stanovniku. To bi vrijedilo do 2019. godine, kad bi broj vrećica po glavi trebao biti najviše 40. Druga mogućnost je da od 31. prosinca 2018. počnu naplaćivati sve vrećice, a iznimka bi bile one najtanje. Zemlje članice imat će 18 mjeseci da ugrade u svoja zakonodavstva mjere koje predviđa nova direktiva, piše portal liderpress.hr.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • alan ford_1 28.11.2014.

    Ne treba ih niti proizvoditi.

  • ceca41 28.11.2014.

    Linz ,zasto kruh podb ruku? Pričate gluposti!!!! Pa postoje platnene torbe.Ili nossite vrečicu sa sobom a ne odmah u smeće.

  • Linz 28.11.2014.

    Znaći..... kruh pod ruku i doma...

Komentiraj...
Vidi sve komentare