To je to što me zanima!

Roštiljanje za svačiji džep: Kakve su cijene mesa za grill?

Svinjetina, piletina, puretina, svježa ili marinirana ili neko povrće i gljive, svejedno, samo je važno da je pečeno na roštilju i da se uz taj roštilj uživa negdje u prirodi
Vidi originalni članak

Za većinu neradni Praznik rada mnogi iskorištavaju za otvorenje ‘sezone roštiljanja’. Iako vremenska prognoza nije obećavajuća ponuda mesa u trgovačkim centrima mami. Veliki ili mali roštilj na ugljen ili drva uvijek će hrani dati poseban okus, a možete ih nabaviti već za stotinjak kuna. Za posebniji okus mesa s roštilja postoje briketi, primjerice, od loze, kakve smo pronašli u Intersparu. U svim trgovinama nude marinirano meso u raznim umacima. Cekinove piletine, primjerice, ima u mediteranskoj ili pikantnoj marinadi, a u Vindonovim pljeskavicama osim puretine je povrće. U Getrou 200 grama tih pljeskavica stoji 11,99 kuna, a 532 grama također Vindonovih purećih ćevapčića stoji 25,99 kuna. 

Za one koji više vole prave ćevapčiće u Intersparu imaju sarajevske po 52,99 kuna za kilogram, a banjalučki su po 41,99 kuna za kilogram. I u drugim trgovinama imaju razne vrste mesa. U Lidlu ćevapčići od miješanog mesa, svinjetine i junetine, stoje 20,99 kuna 500 grama, a oni od čiste junetine 22,99 kuna 450 grama. Osim ćevapčića, u Lidlu imaju juneće pljeskavice po 27,99 kuna za 600 grama ili juneći miks za roštilj po 36,99 kn za 750 grama. Zaželite li se roštilja na američki način, u Lidlu imaju američki steak roastbeef, a pakiranje od 320 grama stoji 34,99 kuna. Kod njih ima i mesa u sočnim ili pikantnim marinadama. 600 grama pljeskavice sa sirom ili slaninom stoji 27,99 kuna. 

Osim ćevapčića i pljeskavica ili već mariniranog mesa, možete kupiti svježe meso pa smjese i marinade napraviti sami. To je dobro, primjerice, ako roštilj ne pripremamo isti dan, a u marinadi će se meso sačuvati od kvarenja. U marinadi od ulja, soli i začina po želji, poput češnjaka, crvene paprike ili mediteranskih biljaka meso će omekšati. No neki gurmani tvrde da marinade samo skrivaju pravi okus mesa i da meso koje se peče na roštilju mora biti svježe te da ga treba peći bez ikakvih začina jer će se jedino tako osjetiti pravi i puni okus mesa s roštilja.

Carsko meso, 1 kg

Getro: 21,99 kn (svježe)

Interspar: 24,99 kn (marinirano)

Billa: 24,99 kn (marinirano)

Svinjska vratina, 1 kg

Getro: 26,99 kn

Billa: 25,99 kn

Interspar: 34,99 kn

Plodine: 41,99 kn

Narezani svinjski kare, 1 kg

Getro: 37,89 kn

Interspar: 29,99 kn

Billa: 39,99 kn

Plodine: 42,99 kn

Roštilj kobase, 1 kg

Billa: 35,99 kn

Getro: 29,99 kn

Plodine: 29,99 kn

Interspar: 41,99 kn

Pileći ražnjići Kids Vindija, 450 grama

Billa: 24,99 kn

Interspar: 31,99 kn

Getro: 23,99 kn 

*Cijene su prikupljene u ponedjeljak, 28. travnja. Nije nam bila namjera uspoređivati cijene već čitateljima pružiti pregled o ponudi sličnih artikala na tržištu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • kalabek 11.05.2014.

    to je sve samo nije jeftino , ako uzmete da je cijena kilograma žive svinje 10 kuna ,sa jednim butom otplatite cijenu svinje ,a carskim obradu i transport onda krajnji korisnik plača puno previše ,kada k tome dodate one koji ne rade ili ne primaju plaću ,većinu umirovljenika koji primaju manje od 2000 kuna mirovine onda je ova roštiljada samo za odabrane

  • Goldfinger_1 02.05.2014.

    Kolika razlika u cijenama, nevjerojatno.

  • Ahileja 01.05.2014.

    Da li je netko čestitao praznik rada nezaposlenim radnicima. Roštiljanje je njima zadnja briga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare