To je to što me zanima!

Skupo povrće: Kilogram graška doseže i cijenu od 60 kuna!

Kilogram očišćenoga graška doseže i 60 kuna. Za tu cijenu može se kupiti kilogram junetine bez kostiju
Vidi originalni članak

Na tržnicama nije baš bogata ponuda mladog povrća. Prodavači se tuže da zbog lošeg vremena, ma lo sunca, velike vlage i niskih temperatura vegetacija jako kasni. U ovo doba godine tržnice bi trebale biti prepune mladog domaćeg povrća, no nažalost, malo ga je i prilično je skupo. Jučer nije bilo jeftino ni na tradicionalno povoljnim placevima u Varaždinu i Bjelovaru. 

U tablici smo naveli najniže cijene, no pojedino povrće može biti i dvostruko skuplje. Najjeftinija je uvozna rajčica iz Makedonije ili Turske, a domaća je i po 20 kuna u Požegi, Zagrebu, Dubrovniku i Puli. Na tržnicama u Zagrebu i Splitu mladi neočišćeni bob može se naći po 12 kuna za kilogram, a očišćeni je u Zagrebu i Dubrovniku 50, a u Rijeci 60 kuna kilogram. I mahune i grašak su skupi. U Zagrebu, Rijeci, Zadru i Puli kilogram očišćenoga graška prodaje se i po 60 kuna. 

Usporedbe radi, u nekim trgovačkim centrima pa čak i u mesnicama kilogram junećeg buta ili vrata stoji isto toliko. Cijene usporedite u priloženoj tablici koja se nalazi u galeriji iznad teksta.


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare