To je to što me zanima!

Slasno suho meso: Najfinija buđola stigla je iz Karlovca

LIJEPA I JAKO UKUSNA Među deset buđola nametnula se ona iz Spara koju proizvodi PPK mesna industrija. Dobro izgleda, a i jako je dobro začinjena...
Vidi originalni članak

Fini komad svinjske vratine, ne presvijetli jer bi to značilo da je od premlade životinje nedovoljno razvijene mišićne mase, ni pretamni što indicira starost, dobro začinjen, brižljivo zamotan i sušen na istarskoj ili dalmatinskoj buri ili dimu... 

To je buđola, suhomesnata delicija koja, složit će se mnogi, bez kompleksa može stajati uz bok pršutu, kralju svih mesnih plata. Nisu sve buđole iste, razlikuju se prema načinu pripreme. Dok neki stavljaju više začina, drugi misle da je samo sol dovoljna. 

Istrijani i Dalmatinci kažu da na buri dozrijevaju najbolje buđole, a kontinentalci smatraju da im upravo dim daje onaj “šmek”. Gastrožiri 24sata imao je težak zadatak među gomilom buđola na tržištu naći najbolju. Iznenađenje je primjerak iz Spara. Proizvodi ga PPK karlovačka mesna industrija. 

Članove žirija je ova buđola podsjetila na domaću. Izgled i miris su dobri, a od savršenstva je dijeli tek mrvica soli previše. Većini kolega to nije zasmetalo, ali kolegica joj je dala trojku. Zadnji Pikok bio je prezačinjen za bolju ocjenu.

24sata

24sata

Idi na 24sata

Komentari 2

  • MAX 2010 07.06.2015.

    Špek kod provjerenih privatnih mesara je br 1..........a sve ostalo je žali bože love ............

  • mik 14.05.2015.

    Odavno ne jedem buđolu....lupa me nostalgija !

Komentiraj...
Vidi sve komentare