To je to što me zanima!

Stručnjaci savjetuju: Po zakonu od kupnje ne možete odustati

Prije osam mjeseci kupio sam namještaj. Sad sam vidio da je prevelik i htio ga zamijeniti. U trgovini kažu da nemam pravo na zamjenu ni povrat novaca.
Vidi originalni članak

Zakonom o zaštiti potrošača nije obuhvaćena mogućnost odustajanja od kupnje. U slučaju da se potrošač predomisli i odluči vratiti kupljeni proizvod, i uz to tražiti povrat novca, trgovac nije dužan uvažiti takav zahtjev kupca. Međutim, ako trgovac želi zadržati kupca, svakako mu je u interesu da mu izađe u susret i ponudi zamjenu, što potvrđuje dobru poslovnu praksu trgovca, a zadovoljan kupac će se vratiti u trgovinu ili će je preporučiti prijateljima.

Trgovac je dužan zakonski uvažiti reklamaciju i vratiti novac samo ako postoji materijalni nedostatak koji se pokazao u roku šest mjeseci od dana kupnje proizvoda (prema Zakonu o obveznim odnosima NN 35/05, čl. 400. i čl. 410.).

Idi na 24sata

Komentari 1

  • misko243 02.08.2013.

    Prije tri godine sam kupio auto i vise mi se ne svidja... mislim stvarno, sta je liku trebalo osam mjeseci da shvati da mu je namjestaj prevelik??? Ili je lik idiot ili je cijela prica izmisljena...

Komentiraj...
Vidi sve komentare