To je to što me zanima!

Trgovac mora isplatiti kamatu ako ne isporuči robu u roku

Kamata se izračunava po kamatnoj stopi banke trgovca za oročene štedne uloge na tri mjeseca. I u tom slučaju računa se od datuma kad je novac predan trgovcu
Vidi originalni članak

Imam li pravo na kamate ako sam trgovcu dala unaprijed novac a on mi na kraju nije isporučio proizvod? Moj novac je kod njega bio dva mjeseca, pita čitateljica.

- U slučaju da trgovac ne može isporučiti proizvod, dužan je vratiti potrošaču uplaćeni predujam te obračunati i isplatiti kamate, računajući od dana primljenog predujma do dana isplate - kažu u Ministarstvu gospodarstva. Također, ako je rok isporuke proizvoda ili pružanja usluge dulji od 30 dana, a trgovac traži plaćanje unaprijed dijela ili cijelog iznosa, i tad potrošač ima pravo na isplatu kamate. Kamata se izračunava po kamatnoj stopi poslovne banke trgovca za oročene štedne uloge na tri mjeseca. I u tom slučaju računa se od datuma kad je novac predan trgovcu pa do isporuke proizvoda ili obavljanja usluge.     

Idi na 24sata

Komentari 2

  • dipsy2010 24.01.2015.

    A što ako je trgovac uzeo novac, i zatvorio firmu prije isporuke?????? Od koga tražim lovu, i kako doći do njega? Kome prijavljujem?

  • Spec 23.01.2015.

    Roba će kupcu biti isporučena za tri mjeseca ili u razumnom roku ili kada stigne . Nekoć je rok bio 45 dana ali to danas nitko ne spominje jer se čeka da se napuni šleper , "pa nećemo valjda slati kamion samo po vašu kutnu garnituru ?!?!"

Komentiraj...
Vidi sve komentare