To je to što me zanima!

U ZET-ovu autobusu za kartu morate imati sitan novac

U Pravilniku o prometnoj službi, članak 94. navodi: Pri kupnji karte u vozilu putnik je dužan prijevoznu uslugu platiti sitnim novcem, objašnjavaju u ZET-u...
Vidi originalni članak

Vozila sam se ZET-ovim autobusom neki dan. Kartu sam htjela kupiti kod vozača, no imala sam samo novčanicu od 200 kuna. Vozač je počeo gunđati da zbog mene stoji promet i da ja moram imati sitnog. Je li to istina? Nije li dužnost onoga koji nešto prodaje da uvijek ima za uzvratiti, pita se čitateljica. U ZET-u kažu da je vozač putnicu mogao natjerati i da otiđe razmijeniti novac.

- U Pravilniku o prometnoj službi, članak 94. navodi: Pri kupnji karte u vozilu putnik je dužan prijevoznu uslugu platiti sitnim novcem - objasnili su u ZET-u.     

Idi na 24sata

Komentari 6

  • DejanBrkljačić 02.03.2015.

    Zet je potpuno u pravu šta se tiče pravilnika .HNB ili neka druga institucija koja je zadužena za bankomate neka izvoli izdat zakon da svaki bankomat mora izvdavat novčanice od 10,20,i50kuna a ne samo velike novčanice pa takvih problema sigurno neče bit .Još najbolje da svaki šofer dolazi na radno mjesto s kuferom sitnog novca!

  • Tsubasa Ozora 25.12.2014.

    ionako imam puno "žutih" doma, taman za plaćati autobus..

  • Liverpool_YNWA 11.12.2014.

    a probaj mu dati sve po 10 lipa.sigurno letiš iz busa...

Komentiraj...
Vidi sve komentare