To je to što me zanima!

Usprkos novom zakonu i dalje se manipulara sa sniženjima

U splitskom savjetovalištu za zaštitu potrošača kažu da se ne poštuju propisi o jasnom, vidljivom i nedvosmislenom oglašavanju i zbog toga se treba informirati
Vidi originalni članak

Na izlogu trgovine u Splitu reklamira se sniženje od 50 posto. Preko njega je nalijepljen natpis ‘‘20% sniženja dodatno, bez iznimke na sve gležnjače i čizme’’. Kupci misle da se 20 posto popusta odnosi na već sniženu robu, no u trgovini kažu da se 20 posto odnosi na robu koja nije obuhvaćena prvim popustom.

- Sad su svi proizvodi na popustu - rekla je prodavačica za Slobodnu Dalmaciju. U splitskom savjetovalištu za zaštitu potrošača kažu da se ovdje nisu poštovali propisi o jasnom, vidljivom i nedvosmislenom oglašavanju. Kažu da se potrošači često žale da je snižena cijena ista kao redovna te da u trgovini koja reklamira sniženja ima samo nekoliko sniženih proizvoda pa savjetuju kupcima da se prije kupnje uvijek informiraju.

Jedinstveni broju telefona za potrošače Društva za zaštitu potrošača Istre je 072414414, a dobiti ga možete svakim radnim danom od 10 do 16 sati. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare