To je to što me zanima!

Velik račun za mobitel? Žalite se, no račun ipak morate platiti

Ako smatrate da račun nije točan morate uložiti prigovor u pisanom obliku i na taj način osporavati previsoki iznos. Također morate platiti taj nesporni iznos
Vidi originalni članak

Pitanje: Iz TELE2 su mi poslali račun, 470 kuna izvan paketa za internet. Iznos nije potrošen. Nisam obaviještena da sam prešla potrošnju, a sve se događalo noću dok spavam.

Odgovor: Prije svega, čitateljica koja se javila s ovim problemom mora uložiti prigovor. To obavezno mora učiniti u pisanom obliku i na taj način osporavati previsoki iznos s kojim se ne slaže, ali važno je naglasiti kako ipak mora platiti taj nesporni iznos! Potrošač obavezno mora zahtijevati od onoga tko je izdao račun, a to je u ovom slučaju TELE2, točnu specifikaciju troškova i pismeni odgovor na svoj prigovor. Prema Zakonu o zaštiti potrošača, rok u kojem čitateljici iz TELE2 moraju odgovoriti je 15 dana. 

Ovaj problem uređen je člankom 8. Još jedna važna stvar koju treba naglasiti jest da se prigovor na previsoki račun obavezno šalje poštom, i to preporučeno s povratnicom.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ministar obrane 10.12.2013.

    ja sam imao problem da zbog buga na supersoničnom i najboljem ikad iPhone-u dobijem račun od 1.000 kuna zbog prevelike potrošnje web prometa. Mobitel je u pozadini rada pokušavao spojit account od najobičnijeg maila i time nadrobio nekoliko GB prometa. Bravo za iPhone! Sad moram svaki dan gledat da se bug ne ponovi, jer popravka za takav kvar nema, niti garancija to uvažava. Račun se platio, jer VIP "s tim nema ništa" a prodali su mi mobitel, garanciju i promet (koji nije realiziran nego je bio bug). Strašno ljudi koja je to pljačka.

  • Za_ 06.12.2013.

    Nisam vjerovo dok nisam napravio ugovor sa njima, i sjebali me majku im hebem prevarantsku,treba ih kaznit,treba ih ukinut,preporucio bi svakom i crnom neprijatelju da ne sklapaju nikakav ugovor sa tim operaterima!!

  • miko2312 06.12.2013.

    hahahahahahahahaha, zakon o zastiti potrosaca, posaljem prigovor a i dalje moram platiti taj racun, di tu ima ikakva zastita, to je pljacka potrosaca a ne zastita, sta mi vrjedi slati prigovor kad moram platiti racun, a i kad bi ti lopovi htjeli vratiti novac kad bu vidjeli da su pogrjesili to bi bilo cudo, lopovi nikad ne vracaju novac to morate upamtiti, kome dodje takav racun njb je nema mu pomoci, moze uzet strik i da se obesi

Komentiraj...
Vidi sve komentare