To je to što me zanima!

Vino tjedna je Malvasija dubrovačka tesoro 2013.

Ova malvasija nije istarska malvazija, nego je riječ o sorti koju na Mediteranu zovu raznim imenima: Malvasia delle Lipari, Malvasia di Sardegna, Greco di Gerace itd.
Vidi originalni članak

Nastavlja se potraga za najboljim vinima u sklopu novog ocjenjivanja koje završava krajem 2014. Ovaj izbor pokrenuli su iskusni vinski kritičari Željko Suhadolnik, glavni urednik časopisa Svijet u čaši, Vitomir Andrić, dugogodišnji vinski novinar u Večernjem listu, te Ivo Kozarčanin, vinski kolumnist 24sata. Pratite izbor i dalje kako bi saznali što naš žiri preporučuje.

Tri zvjezdice za Malvasiju dubrovačko tesoro 2013.

Vino tjedna je bogata i kompleksna Malvasija dubrovačka tezoro 2013. Ova malvasija nema veze s istarskom malvazijom bijelom, nego je riječ o sorti koju na Mediteranu zovu još i malvasia delle Lipari, malvasia di Sardegna, Greco di Gerace i malvasia de Sitges. Daje moćna bijela vina pa i ovo ima 14,5 posto alkohola, koji je u kompleksnom i bogatom vinu vrlo dobro uklopljen. Butelja u vinoteci Dekanter stoji 110 kuna. Vino je osvojilo tri zvjezdice i titulu vina tjedna u konkurenciji pjenušavog vina Prosseco di Valdobbiadene superiore Tenute Santa Ana iz Italije (Bornstein 115 kuna) te mirnih vina Cotes du Rhone Rive Gauche 2013. (vino.hr 70 kuna) i Pošipa Grgić 2012., koji je u Vrutku 138 kuna

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare