To je to što me zanima!

Vino tjedna je Plavac Murvica 2007. Hrvoja Bakovića s Brača

Nastavlja se potraga za najboljim vinima u sklopu novog ocjenjivanja koje završava krajem 2014. Ovog tjedna žiri preporučuje Plavac Hrvoja Bakovića s otoka Brača
Vidi originalni članak

Vino Plavac Murvica 2007. vinara Hrvoja Bakovića iz Murvice kraj Bola na otoku Braču naše je vino tjedna u velikom izboru za ponajbolja vina na hrvatskom tržištu u 2014. Ovaj izbor pokrenuli su iskusni vinski kritičari Željko Suhadolnik, glavni urednik časopisa Svijet u čaši, Vitomir Andrić, dugogodišnji vinski novinar u Večernjem listu, te Ivo Kozarčanin, vinski kolumnist 24sata. Pratite izbor i dalje kako bi saznali što naš žiri preporučuje.

Plavac Murvica 2007.: Izvrsna pratnja jelima od crvenog mesa

Snažno i skladno vino, miriši po makiji i dalmatinskim travama. U boci su se razvile lijepe tercijarne arome, a još ima i voćnosti. Tako su ocjenjivači Vinskih zvijezda opisali Plavac Murvica 2007. Hrvoja Bakovića iz Bola na Braču i dodijelili mu tri zvjezdice. Vino je izvrsna pratnja pašticadama i drugim jelima od crvenog mesa, a u online vinoteci vino.hr stoji 129,90 kuna. 

Tri zvjezdice imaju i španjolski crnjak Rioja Tobia Selection 2009. (64,90 kuna - Dobra vina) te čileanski Caliterra Cabernet sauvignon Reserva 2011. (120,50 kuna - Vivat Fina vina). Za Španjolca su članovi žirija rekli da je toplo, sočno, bogato, ugodno vino u kojem se osjete lijepe kiseline te da ga treba prozračiti u čaši prije ispijanja. Čileanac je, pak, bogato, raskošno, puno vino kompleksnog mirisa po začinima i tamnom voću. Okus mu je topao i sočan. Poluslatki bugarski Merlot Telish 2011. ostao je bez zvjezdica.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare