To je to što me zanima!

Za samo deset kuna smanjite račune za čak 70 posto

Najjednostavniji regulatori mlaza, odnosno perlatori, koštaju do desetak kuna. Dodavanjem regulatora koji miješa vodu sa zrakom troši se i do 70% manje vode...
Vidi originalni članak

Najjednostavniji regulatori mlaza, odnosno perlatori, koštaju do desetak kuna. Plastični su pa ih kod jako tvrde vode treba često mijenjati.

Taj perlator sastoji se od nekoliko mrežica i miješa vodu i zrak, pa se mlaz vode doima jakim. No u vodi je zrak, pa protok same vode može biti i do 70 posto manji nego bez perlatora.

Kompliciranije verzije perlatora, a time i nekoliko puta skuplje, u potpunosti su napravljene od metala i na njima se može regulirati maksimalni protok vode, odnosno količina dovoda zraka. Mogu se i rastaviti i detaljno očistiti, za razliku od jeftinih plastičnih perlatora koji se mogu samo zamijeniti. Ugradnjom perlatora mogu se ostvariti značajne uštede na potrošnji vode, pa se investicija vrlo brzo isplati. Slični dodatak može se ugraditi i na tuš. Uštede na računima vidjeti će samo oni koji imaju vlastita brojila, a ugrađuje ih sve više onih koji žive u stanovima kako ne bi plaćali tuđu rastrošnost.     

Idi na 24sata

Komentari 10

  • svanuće 01.10.2014.

    Voda je skupa u stambenim zgradama naplaćuju preko sto kuna po osobi mjesečno što je prava pljačka.

  • melindaupsss 30.09.2014.

    Ako je išta jeftino, onda je to voda. Dajte nam nekakve novotarije ili rješenja kako se grijati jeftinije ili uštedjeti na struji. lako mi je za vodu.

  • Marly 29.09.2014.

    A gdje se ti regulatori mogu kupiti, jer kod nas je kubik vode 12,50 kuna

Komentiraj...
Vidi sve komentare