To je to što me zanima!

Zastara se računa od datuma do kojeg je dug trebalo platiti

Kad je neki dug u zastari, a na nju ste se pozvali, tada u zastaru odlaze i kamate vezane za taj dug. Inače, kad su državne tvrtke u pitanju, žalba ne odgađa ovrhu...
Vidi originalni članak

Dobili smo rješenje o ovrhi za komunalnu naknadu. S kamatama traže više od 6500 kuna. Dug datira od 1999. do 2014. Možemo li se pozvati na zastaru, pita čitateljica.

Dug za komunalnu naknadu u zastari je nakon tri godine. Računa se od datuma kad je pojedinu uplatnicu trebalo platiti pa do datuma kad je pokrenuta ovrha. Kako sav dug po ovršnom rješenju nije u zastari, izračunajte koji dio je pa napišite žalbu. Žalbu pošaljite preporučenom pošiljkom kako biste imali dokaz da ste se žalili. Kad je neki dug u zastari, a na nju ste se pozvali, tada u zastaru odlaze i kamate vezane za taj dug. Inače, kad su državne tvrtke u pitanju, žalba ne odgađa provedbu ovrhe. Ali ako uzmu novac, a žalba je osnovana, tada ga moraju i vratiti.     

Idi na 24sata

Komentari 2

  • VTech 31.01.2015.

    Fantastično rješenje za sve koji žele svoj teško zarađeni novac zaštititi od ovrha, blokada i utjerivača dugova. -Nema dodatnih troškova -Nema kreditnih provjera -Nema ograničenja -Nema provjere vlasnika računa ili povezivanje s vlasnikom -Može se koristiti preko 35 milijuna MasterCard lokacija i preko 1.2 milijuna bankomata -Odlično rješenje za sve koji imaju problema s blokiranim računom. http://blokirani-racun.com/tezoro/

  • dipsy2010 24.01.2015.

    Holding račun iz 1992 .... pozvali se na zastaru, ali i dalje tvrde da se nisu međusobno dogovorili oko toga pa mi u tom slučaju moraju molbu odbiti kao neosnovanu.... I tko je tu lud?????????

Komentiraj...
Vidi sve komentare