To je to što me zanima!

Proizvodne operacije i logistika Zagrebačke pivovare

Zagrebačka pivovara je broj jedan u izvrsnosti proizvodnih operacija i logistike. Rezultat je to internog Programa izvrsnosti kompanije Molson Coors u kojem je sudjelovalo 16 pivovara
Vidi originalni članak

Prema ocjeni jedne od vodećih pivarskih industrija u svijetu Molson Coorsa, Zagrebačka pivovara je broj jedan u izvrsnosti proizvodnih operacija i logistike. Rezultat je to internog Programa izvrsnosti (Excellence Program) kompanije Molson Coors u kojem je protekle godine sudjelovalo 16 pivovara iz Europe i Kanade.

Unapređenje zaštite na radu, poboljšanje kvalitete, smanjenje troškova u proizvodnji i povećanje produktivnosti zaposlenika samo su neki od čimbenika u kojima se Zagrebačka pivovara pokazala vodećom u sklopu Programa izvrsnosti (Excellence Program). 

Cilj je tog internog natjecanja što bolje i dosljednije ispuniti zahtjeve Proizvodnje svjetske klase (World Class Supply Chain, WCSC), koji uključuju različite tehnike i alate za dugoročno poboljšanje sigurnosti na radu, zaštite okoline, održavanja, logistike, kontrole kvalitete i edukacije zaposlenika. Jedna je od važnih značajki programa i briga za utjecaj pivovare na susjedstvo i okolinu, takozvani otisak (footprint) kompanije, čime se osiguravaju manje ispuštanje mirisa u okolinu, niže razine buke, manje opterećenje vodnog sustava te ostali čimbenici koji utječu na dobrobit društva i okoline. 

Zauzimanjem prvog mjesta u Programu izvrsnosti Zagrebačka pivovara potvrdila se kao predvodnik u poslovanju na svim razinama, što se osobito odražava na povećanje učinkovitosti i podizanje standarda u kontroli kvalitete, veće uključivanje zaposlenika u donošenje odluka te u konačnici izvrsnije poslovanje. Na temelju toga može se zaključiti da Zagrebačka pivovara gradi izvrsnost na duge staze, čime osigurava vodeću poziciju ne samo na hrvatskom tržištu nego i u okviru jedne od vodećih pivarskih industrija u svijetu.

Idi na 24sata