To je to što me zanima!

Projekt "Godina đaka prvaka" vodi prvašiće u posjet ZOO-u

Škola za strane jezike, SOVA, vodi učenike prvih razreda iz 24 škole u posjet ZOO vrtu kao zahvala osnovnim školama grada Zagreba za dugogodišnje partnerstvo.
Vidi originalni članak

U sklopu projekta "Godina đaka prvaka" SOVA, škola za strane jezike u suradnji sa zagrebačkim osnovnim školama od ponedjeljka 17.ožujka vodi učenike prvih razreda u posjet Zoološkom vrtu. Tako će u posjetu zagrebačkom ZOO-u uživati prvašići iz 24 škole. Ovim projektom SOVA želi zahvaliti osnovnim školama grada Zagreba koje su godinama SOVINI partneri i uz čiju pomoć kroz tečajeve stranih jezika uspješno prolaze generacije zajedničkih učenika.

Djeca od najranije dobi pokazuju veliki interes za životinje koje su im bliske i koje sreću u susjedstvu, parku, u prirodi te najčešće nemaju straha od njih.

Zbog čega su životinje toliko zanimljive? U svom nastojanju da shvate svijet oko sebe, djeca  neprestano kategoriziraju i sortiraju  ono što vide. Svijet životinja im pruža mjesto gdje mogu vidjeti i usporediti različite vrste; sačinjavaju ga koje malene i velike životinje, one koje hodaju, lete, plivaju....

Upravo iz tog razloga posjet zoološkom vrtu pruža djeci dragocjeno iskustvo učenja. Ondje mogu iz prve ruke istražiti životinjski svijet, njegovo bogatstvo i raznolikost; upoznati se s izgledom životinja, njihovim ponašajem, hranjenjem,  mladuncima itd.

Vjerujemo da će ovaj posjet pomoći kod djece razvijati želju da što bolje upoznaju i razumiju prirodu, kako bi i sami kroz život pomagali da se održi raznolikost i ljepota našeg planeta.

Idi na 24sata