To je to što me zanima!

Proljeće u Opatijskom kraju uz pršut i primorski brodet

Travanj i vrijeme Uskrsa, na Opatijskoj rivijeri, u znaku je proljeća, što znači da će biti mladog povrća, ali i mladog mesa.
Vidi originalni članak

Ukrašeni stolovi s pažljivo biranim jelima stvorit će pravi blagdanski ugođaj...

U proljetnim mjesecima nudi se janjetina s kvarnerskih otoka, meso visoke kvalitete. Zbog dodira dviju klimatskih zona, mediteranske i kontinentalane, kvarnerski se otoci, posebice Cres, odlikuju velikim bogatstvom i raznolikošću biljnog svijeta. Creski janjci jedu oko tristo različitih vrsta aromatičnog bilja, a najvažniji utjecaj na kvalitetu otočkih janjaca ima upravo slana trava. koja nastaje zalijevanjem morske pjene nošene snažnim naletima bure. “Slana trava” posebno se odražava i na kvaliteti i okusu mlijeka, a posebice sira i skute.

Posebnost kuhinje su i sezonski plodovi karakteristični za ovo podneblje poput šparoga. Iskoristite priliku da sada kada je sezona tih krasnih darova proljeća svi ljubitelji ali i oni koji ih do sada još nisu kušali obogate svoj jelovnik delicijama spravljenim od šparoga, a da pritom doprinesu pročišćavanju organizma i vraćanju tjelesne forme nakon zimske tromosti. Lovranski “Festival šparoga” poznato je gastro događanje i još jedan razlog više zašto u proljeće treba doći na Opatijsku Rivijeru. 

Naravno, proljeće, kao i svako doba godine u Opatijskom kraju, pravo je vrijeme za pršut, salatu od hobotnice i primorski brodet, školjke i rakove, čuvene kvarnerske škampe i najfiniju ribu.

Daljnja istraživanja i moguće kreaciie prepuštamo vama, a kako biste bili u središtu zbivanja naša preporuka su gastronomski trodnevni aranžmani od 1 - 22.travnja koji uključuju polupansion, specijalitete od šparoga, korištenje bazena i spa relax zone, piće, parking…..(cijena od 510 do 805 kn).

Uskrs i proljetni odmor  ( 22.04. – 02.05.) provedite s obitelji u jednom od naših hotela 4 ili 5 zvjezdica već po cijeni polupansiona od 280 kn, a očekuju vas brojni sadržaji i usluge koji su uključeni u cijenu.

A razmišljate li već sada o odmoru u svibnju kada u miru možete uživati u opatijskim ljepotama…rezervirajte unaprijed i očekuje vas cijena 15% niža od redovne.

Više o svemu: www.liburnia.hr / T. 051 710 444 / info@liburnia.hr

Idi na 24sata