To je to što me zanima!

Algebra nudi besplatno karijerno savjetovanje za maturante

Algebra i Toni Milun pozivaju maturante na besplatno karijerno savjetovanje o državnoj maturi, upisu na fakultet i budućoj karijeri
Vidi originalni članak

Svake godine više od 4000 maturanata sudjeluje na Algebrinim besplatnim karijernim savjetovanjima na kojima mogu saznati sve što ih zanima o ispitima državne mature, odabiru fakulteta i budućoj karijeri te o tome koje profile zanimanja poslodavci najviše traže i kakvo je stanje na tržištu rada. S maturantima će razgovarati i omiljeni profesor Visokog učilišta Algebra, Toni Milun, uz čije će savjete s lakoćom savladati jedan od najtežih ispita na državnoj maturi, onaj iz matematike. 

Besplatno savjetovanje za maturante održat će se u Zagrebu, u kampusu Algebre (Ilica 242), u subotu, 20. siječnja u 10 sati. Iako su ulaz na karijerno savjetovanje kao i predavanje posve besplatni, obavezna je prijava.

Stručnjaci Algebre prate rezultate državne mature već dulji niz godina i rado će s maturantima podijeliti korisne savjete za pravovremenu pripremu za ovaj važan ispit i njegovo bezbolno polaganje. Zahvaljujući svakodnevnom praćenju tržišta rada, Algebra će maturantima tijekom ovih događanja također prenijeti aktualne informacije o tome koja se zanimanja najviše traže na hrvatskom i europskom tržištu rada te koje se vještine smatraju poželjnima za studij na pojedinom fakultetu. 

Kada se govori o potrebama na tržištu rada, zanimljivo je spomenuti kako je u prva tri tromjesečja 2017. na portalu MojPosao objavljeno preko 28.000 oglasa za slobodna radna mjesta, što je čak 37% više nego u istom razdoblju 2016. godine. Najtraženija zanimanja bila su konobar, prodavač, kuhar, vozač, programer, prodajni predstavnik i skladištar. Najtraženija zanimanja u oglasima u kojima se tražila viša ili visoka stručna sprema bili su programer, diplomirani inženjer građevine ili strojarstva, informatičar te diplomirani ekonomist. U 53% oglasa za visoku i višu stručnu spremu tražilo se prethodno radno iskustvo, a u njih 71% tražilo se poznavanje engleskog jezika. Rad na računalu tražio se u 46% oglasa za visoku i višu stručnu spremu, a što još valja dobro naučiti tijekom fakulteta maturanti će moći čuti od Algebrinih savjetnika, u subotu, 20. siječnja u 10 sati u Ilici 242.

Idi na 24sata