To je to što me zanima!

Boranka i Eurospin - Za Projekt pošumljavanja Eurospin će zasaditi 3.000 stabala

Hvalevrijedna ekološka kampanja Boranka koju je pokrenuo Savez izviđača Hrvatske ima za cilj obnoviti požarima opustošenu hrvatsku prirodu
Vidi originalni članak

Ove godine, riječ je o pošumljavanju područja Dalmacije koja su pogođena požarima. Eurospin će u ovoj akciji doprinijeti sadnji 3.000 stabala.

KUPNJOM U EUROSPINU POSADITE DRVO

Potaknuti važnošću brige o šumama i okolišu, kupnjom u Eurospinu doprinosi se stvaranju novih zelenih šuma te njihovom očuvanju i raznolikosti. U sklopu projekta pošumljavanja Boranka, suradnja Eurospina i Saveza izviđača Hrvatske rezultirat će sadnjom 3.000 stabala na požarom opustošenim područjima Hrvatske tijekom rujna i listopada.

PROJEKT POŠUMLJAVANJA POŽARIŠTA DALMACIJE – BORANKA

Savez izviđača Hrvatske 2018. je godine pokrenuo projekt Boranka koji je nastao u suradnji s Hrvatskim šumama. Najnagrađivanija neprofitna kampanja u povijesti Hrvatske, Boranka je prepoznatljiva i izvan Hrvatske, te se takav koncept počeo primjenjivati i drugdje. Može se pohvaliti i time što je osvojila najprestižniju europsku nagradu zlatni Euro EFFIE za marketinšku učinkovitost.

Članovi Saveza izviđača Hrvatske i drugi vrijedni volonteri Boranke do sada su na požarištima posadili više od 100,000 novih stabala u sadnicama, sjemenu i žiru. Glavni partneri izviđačima u Boranki su Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS), Hrvatske šume, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) i Ravnateljstvo civilne zaštite. Radne akcije odvijaju se kroz pet radnih tjedana počevši od 23.rujna i traju do 21. listopada.

Idi na 24sata